Egy jelentés szerint kritikus a műtrágya-ellátottság az élelmezésbiztonság szempontjából

Egy befolyásos szakbizottság jelentése felszólítja a kormányt, hogy tegyen lépéseket az Egyesült Királyságban a nitrogénműtrágya-termelés növelésének támogatására. A Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Bizottság azt követelte, hogy a kormány vizsgálja meg a konkurens országok által kínált ösztönzőket, és a következő 6 hónapon belül készítsen cselekvési tervet. […]

Tovább…

Az új regisztrációs szabályok veszélyeztetik az antibiotikum-piacot Oroszországban

Oroszország állatorvosi antibiotikum-piacát zavarok fenyegetik, mivel az új regisztrációs szabályok azt ígérik, hogy 2023 szeptemberében a kínálat oroszlánrészét eltörlik a piacról. Szemen Zsavoronkov, az orosz állatgyógyászati gyógyszergyártók szövetségének ügyvezető igazgatója szerint a következő hónapokban mindössze 160 fajta külföldi antibiotikum maradhat az orosz piacon. […]

Tovább…

A rovarfehérjék a mezőgazdaságban és az élelmezésben is egyre fontosabbak

A rovarevés (entomofágia), rovarfogyasztás viszont megosztó téma, fogyasztói megítélése általában negatív. Bár több milliárd ember táplálkozásának része a Földön, nem része az európai gasztrokulturális hagyománynak. Mégis érdemes róla beszélni, mert hosszú távon valószínűleg a mindennapi étkezés részévé fog válni. Sőt, áttételesen már ma is része az emberi élelmezésnek. […]

Tovább…

Megvan, mekkora összeg szükséges a déli mezőgazdasági területek helyreállításához Ukrajnában

A Nova Kahovka-i gátrobbanás következtében Herszon megye öntözőrendszereinek 92 százaléka megsemmisült. Az érintett területeken a mezőgazdasági területek részleges helyreállítása 4,5 milliárd euróba kerül majd. Ez 1 billiárd 746 milliárd forintban. Pavlo Koval, az Ukrán Agrárszövetség vezérigazgatója szerint hektáronként a helyreállítás körülbelül 2-3 ezer euróba kerül. […]

Tovább…

A bakteriofág mint a baromfibélrendszer egészségének javítását szolgáló eszköz

Az egészséges bélrendszer fenntartása fontos stratégia az állattenyésztésben, mivel pozitívan hathat a madarak termelékenységére és az ágazat jövedelmezőségére. A bél fő szerepe a „tápanyagok felszívódásában” és a „hulladékok kiválasztásában” jelentősen fejlődött, és a legújabb eredmények rávilágítanak a bélnek az immunitásra, az anyagcserére és az általános teljesítményre gyakorolt döntő hatására […]

Tovább…

Megjelent a legújabb FAO élelmiszerár-index

A FAO élelmiszerár-indexe (FFPI) az élelmiszeráruk kosara nemzetközi árának havi változását méri. Öt árucsoport árindexének a 2014 és 2016 közötti időszakban az egyes csoportok átlagos exporthányadával súlyozott átlagából áll. Az Élelmiszeripari kilátások (Food Outlook) 2020. júniusi számában megjelent cikk bemutatja az FFPI számítása bázisidőszakának felülvizsgálatát. […]

Tovább…