A rovarfehérjék a mezőgazdaságban és az élelmezésben is egyre fontosabbak

A rovarevés (entomofágia), rovarfogyasztás viszont megosztó téma, fogyasztói megítélése általában negatív. Bár több milliárd ember táplálkozásának része a Földön, nem része az európai gasztrokulturális hagyománynak. Mégis érdemes róla beszélni, mert hosszú távon valószínűleg a mindennapi étkezés részévé fog válni. Sőt, áttételesen már ma is része az emberi élelmezésnek. […]

Tovább…

Több szempont arról, miért lehet jó és rossz a rovarfogyasztás

A rovarfogyasztás témája megosztja az embereket. Magyarországon többnyire elutasítás, undor és tiltakozás a válasz a kérdésre, hogy enne-e rovarból készített ételeket? Azonban érdemes megnézni több szempontot is. A fenntartható állati fehérje előállítása egyre sürgetőbb, az éhezés problémája a fejlődő országokban komoly kihívás. […]

Tovább…