Javul a bélrendszer a glicerin-monolaurát révén

Egy olyan monoglicerid a glicerin-monolaurát (GML) – más néven monolaurin –, amely a glicerin és a laurinsav észteresítésével jön létre. A laurinsav egy 12 szénatomos (C12) zsírsav, amely növényi eredetű forrásokból, például pálmamagolajból származik. A GML természetes forrásokban, például az emberi anyatejben is megtalálható […]

Tovább…

Javítható-e a rovar mint táplálék a baromfitakarmányokhoz?

A kutatók azt remélik, hogy a táplálkozási szempontból feljavított rovarok bioerősíthetik a baromfitakarmányokat alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal, növelve azok tápértékét. A légylárvákat olyan élelmiszerhulladékkal fogják etetni, amelyet nanoméretű természetes ásványi anyagokkal a táplálkozásnak megfelelően feljavítottak, mielőtt a baromfitakarmányhoz adnák. Így a táplálék maximálisan hasznosul […]

Tovább…

A baromfitakarmányok tápértékét feljavított rovarok növelik

A kutatók azt remélik, hogy a táplálkozás szempontjából feljavított rovarok alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal biológiailag megerősíthetik a baromfitakarmányokat, növelve azok tápértékét. A légylárvákat olyan élelmiszerhulladékkal fogják etetni, amelyet nanoméretű természetes ásványi anyagokkal javítanak fel, mielőtt a baromfitakarmányhoz adnák. […]

Tovább…

Boltban vásárolják, vagy maguknak termelik meg a tojást

A koronavírus-járvány idején indult egy új életvezetési filozófia, és többen vidékre költöztek. Sokaknak azonnal az is eszükbe jutott, hogy tartanak vagy tíz csirkét, és maguknak termelik meg a tojást. Az utóbbi években sokan vágtak bele otthon a tojástermelésbe, akik meg boltban veszik a tojást, ha a pénztárcájuk engedi, szabadtartásból származót vásárolnak. […]

Tovább…

Azt állítják a tudósok, tudják, mi mit jelent csirkéül

Japán tudósok azt állítják, hogy megértik, mit jelentenek a különböző csirkehangok – a mesterséges intelligenciának köszönhetően. A tudósok állítása szerint a csirkék hanghordozását elemző technológia segítségével 80%-os pontossággal meg tudnak fejteni hat különböző érzelmi állapotot, így az éhséget, a félelmet, a dühöt, az elégedettséget, az izgalmat és a szorongást. […]

Tovább…

A csontok megfelelő egészsége elengedhetetlen a tojótyúkok jólétéhez

A baromfitenyésztők évtizedek óta számos tényező kombinációja alapján választják ki, hogy mely madarakat tenyésztik, de az élő tyúkok csontminőségét eddig nem lehetett figyelembe venni. A keelcsont sérülése, a madarak mellcsontjának eltérései vagy törései folyamatos és elterjedt probléma a hagyományos tojótyúkok körében, és összefüggésbe hozható a termelt tojások számával és minőségével. […]

Tovább…