7 étel az egészséges bélrendszer működéséért  

Ha az egészség megőrzéséről és a legjobb közérzetről van szó, a bélrendszer az egyik első dolog, amire figyelni kell. Az egészséges bélrendszer biztosítja az emésztőrendszer zökkenőmentes működését, és hatással lehet az alvásra, a hangulatra és más testrendszerekre is. Ha bélgyógyító ételeket adunk hozzá az étrendhez, elősegítjük a jó bélbaktériumok egészséges egyensúlyát. […]

Tovább…

Javul a bélrendszer a glicerin-monolaurát révén

Egy olyan monoglicerid a glicerin-monolaurát (GML) – más néven monolaurin –, amely a glicerin és a laurinsav észteresítésével jön létre. A laurinsav egy 12 szénatomos (C12) zsírsav, amely növényi eredetű forrásokból, például pálmamagolajból származik. A GML természetes forrásokban, például az emberi anyatejben is megtalálható […]

Tovább…

Hogyan kezeljük és tartsuk fenn az állatok optimális bélrendszeri egészséget?

Az utóbbi néhány évben egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a krónikus fertőzések hatásai és következményei, mind az emberek, mind az állatok esetében. Az intenzív állattenyésztésben a krónikus fertőzések nem ismeretlenek, gondoljunk a PRRSv-re vagy az E. coli okozta colibacillosisra baromfiban. Multidiszciplináris megközelítésre van szükség ezen állapotok negatív hatásainak ellenőrzéséhez. […]

Tovább…

A bakteriofág mint a baromfibélrendszer egészségének javítását szolgáló eszköz

Az egészséges bélrendszer fenntartása fontos stratégia az állattenyésztésben, mivel pozitívan hathat a madarak termelékenységére és az ágazat jövedelmezőségére. A bél fő szerepe a „tápanyagok felszívódásában” és a „hulladékok kiválasztásában” jelentősen fejlődött, és a legújabb eredmények rávilágítanak a bélnek az immunitásra, az anyagcserére és az általános teljesítményre gyakorolt döntő hatására […]

Tovább…

Malacok: a jó bélreakció a korai táplálkozáson múlik

A malacok egészséges életkezdése jelentős hatással lehet az állatok egészségére és teljesítményére egész életük során. Ennek eléréséhez kulcsfontosságú, hogy korai életkori táplálásukra összpontosítva a születés után a lehető leghamarabb kedvező mikrobapopuláció alakuljon ki.
Nagy érdeklődés övezi a természetes táplálkozási stratégiák javítását a fiatal sertések bélrendszere egészségének és fejlődésének elősegítése érdekében, azzal a céllal, hogy maximalizálják az egész életen át tartó növekedési teljesítményt, és minimalizálják az antibiotikum-használatot. […]

Tovább…

Előrelépés a fertőző állatbetegségek elleni harcban: 3D-s szövetkultúrákat fejlesztettek ki

Háromdimenziós szövetkultúrákat fejlesztettek ki az Egyesült Királyság tudósai annak érdekében, hogy tanulmányozni tudják a szárnyas jószágok egészségi állapotát. A kultúrák a csirkebelet imitálják. A megoldás segítségével olyan megbetegedéseket tudnak vizsgálni, mint a szalmonella és a madárinfluenza. Sőt, még a zoonózisos, állatról emberre terjedő fertőzéseket is alaposabban fel tudják deríteni. […]

Tovább…

Forradalmasítani a csirkék bélrendszerét – a prebiotikumok kutatása révén

Dr. Natalie Morgan baromfitáplálkozási szakértő azt vizsgálja, hogy a prebiotikumok használata a tojótakarmányokban javíthatja-e a csirketermelést, és csökkentheti-e az antibiotikum-felhasználást. Az Új-Angliai Egyetem 2021-es Tudományos és Innovációs Díjának nyerteseként ezt a koncepciót vizsgálja, miután elnyerte az ausztrál tojások díját a 2021-es Tudományos és Innovációs Díj a fiataloknak a mezőgazdaságban, halászatban és erdőgazdálkodásban című versenyen.
A 22 000 ausztrál dollár (16 800 USD) értékű díját egy 8 hetes projekt finanszírozására használja fel, amelynek során azt vizsgálja, hogy milyen hatással van a xilo-oligoszacharidok (XOS) nevű prebiotikumok hozzáadása a tojótyúkok étrendjéhez. […]

Tovább…