Magyar találmánnyal az élelmiszerhamisítók ellen: lebuktatja a csalást az új felfedezés

Több rafinált és illegális megoldás van arra, hogy a boltokban kapható paradicsomos termékeket egyes előállítók élelmiszerhamisítással a fogyasztók számára tetszetősebb színűvé, ízűvé és állagúvá alakítsák. A Szent István Egyetem kutatóinak vizsgálata közelebb hozta azt a pillanatot, amikor egy egy ilyen termék a minőségellenőrzési rendszeren már nem felel meg. A módszer létrejöttét a közeli infravörös spektroszkópia és az elektronikus nyelv használata teszi lehetővé. […]

Tovább…

Magyar baromfihús a magyar gyomorba: kampányt indított a minisztérium, a marketingközpont és a terméktanács

A minőségi baromfihús fogyasztását népszerűsíti az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) valamint a Baromfi Termék Tanács (BTT) közös kampánya. A harmadik legjelentősebb magyar exportcikk népszerűsítésének célja a baromfihús fogyasztásának növelése. A fehérjében gazdag hús sokféleségének és hasznosságának bemutatása annak érdekében történik, hogy a hazai baromfiból készült termékek a mindennapi étkezés részévé váljanak. […]

Tovább…

Négyszer csípősebb az új magyar szaloncukor, mint a tavalyi változat

Tavaly hiánycikké vált az Erős Pistás szaloncukor, és az óriási érdeklődést látva a kecskeméti Univer Product az idén már országosan forgalomba hozta. Újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellé egy sokkal karakteresebb Haragos Pista változatot is fejlesztettek. Így a még csípősebb ízek kedvelői kipróbálhatják, milyen az, amikor Erős Pista extra csípős rokonának bevetésével készül szupererős szaloncukor. […]

Tovább…

Feketepenész, rovarok és rágcsálók várták az ellenőröket a dél-alföldi sütőüzemben

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzemben november közepén a Nébih szakemberei. A sütőüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az általános szennyezettség, továbbá a jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt. […]

Tovább…