Összesen 100 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt, vetőmagcsomagot, illetve foglalkoztatófüzeteket kapott Magyarország idei Zöldség-Gyümölcs Hőse, Petrilla Csaba, a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola történelem-földrajz szakos tanára. A pedagógus a NAK, valamint zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programja, az Európai Friss Csapat képviselőitől vette át a díjakat. […]
Címke: táplálkozás
Szakmai videóinterjúk készültek az állattenyésztésről és a húsevésről Diana Rodgers táplálkozás-szakértővel
Diana Rodgers táplálkozásszakértő a vele készített interjúkban a húsevéssel, a hús étrendben betöltött jelentőségével, az állattartás előnyeivel kapcsolatos tudományos ismereteket osztott meg. Kifejtette továbbá álláspontját arról, hogy ki táplálja a húsellenes narratívát és hogy milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ. […]
A rovarfehérjék a mezőgazdaságban és az élelmezésben is egyre fontosabbak
A rovarevés (entomofágia), rovarfogyasztás viszont megosztó téma, fogyasztói megítélése általában negatív. Bár több milliárd ember táplálkozásának része a Földön, nem része az európai gasztrokulturális hagyománynak. Mégis érdemes róla beszélni, mert hosszú távon valószínűleg a mindennapi étkezés részévé fog válni. Sőt, áttételesen már ma is része az emberi élelmezésnek. […]
Több kihívás előtt a hazai tejágazat: válaszolni kell a fogyasztói igények változására
Jelentősen megváltoztak a fogyasztói igények Magyarországon a tejtermékek választásakor is. Egyre tudatosabbak a fogyasztók és egyre fontosabb szerepet játszik a termékek csomagolása és kiszerelése, ezért is fontos, hogy a következő időszakban az innováció támogatása hangsúlyosabb legyen hazánkban. […]
Előnyös táplálkozási tulajdonságú és egészséges is a cirok
Lalatiana Rakotozafy a CNAM kutatómérnöke A párizsi Gépro csapatában a növényi nyersanyagok hasznosításán és a késztermékek funkcionalitásának átalakításán dolgozik. Ő foglalta össze, miért előnyös nagyon a cirok. […]
Ivási magatartás és szokások: az egészségi állapot romlásának jelei a sertéseknél
A kereskedelmi sertéseknél a károsodott egészségi állapot jelentős antimikrobiális szerfogyasztáshoz vezet, és aggodalomra ad okot mind a jólét, mind a termelékenység tekintetében. Az egészségügyi és jóléti problémák korai felismerése lehetővé teszi az időben történő beavatkozást, csökkenti a megbetegedési és elhullási arányokat, és javítja a sertések általános jólétét […]
Antibiotikum-csökkentés az állattenyésztésben táplálkozásmenedzsmenttel
Az állatok egészségének megőrzése kulcsfontosságú az állattenyésztésben, és szeptember 8-án a thaiföldi Bangkokban, a Victam Asia 2022 rendezvényen a Poultry World testvérkiadványa, az All About Feed szemináriumot rendezett, amelyen szakértők a takarmányozással és annak az antibiotikum-csökkentésben betöltött szerepével foglalkoztak. […]
El kell hagyni a szalonnát, vagy egészséges is lehet?
Egy szelet nyers szalonna 18,5 milligramm koleszterint tartalmaz. Míg azonban a kutatók korábban azt állították, hogy az ételekből származó koleszterin közvetlenül emeli a vér koleszterinszintjét, ma már úgy vélik, hogy az összefüggés bonyolultabb. […]