Akár az ön szalámijában is lehet szuperbaktérium!

Amíg a vágóállatok húsa valamilyen formában az asztalunkra kerül, számos vizsgálaton esik át. Ezek során számtalan baktérium- és vírusfertőzést keresnek, és ha olyat találnak, amely emberre is veszélyes lehet, az nem kerülhet forgalomba. Most azonban több ország is kongatja a vészharangot, hosszú távon ugyanis a veszélytelen vírusok és baktériumok is veszélyessé válhatnak. […]

Tovább…

Elég a pazarlásból, indul a Maradék nélkül

Egyre sűrűbben lehet hallani, hogy a növekvő népesség miatt évről-évre nehezebb helyzetben van a mezőgazdaság, mivel el kell látni a sok éhező szájat világszerte. Ehhez képest folyamatosan olyan információk is napvilágot látnak, amelyek szerint egyre nagyobb a pazarlás az élelmiszeriparban és ezt mi, fogyasztók sem próbáljuk visszaszorítani, sőt! […]

Tovább…