Tojásalapú bevonat védheti meg a betakarított gyümölcsöket

A tojás egy igen hétköznapi élelmiszer, és felhasználási lehetőségei az eget is súrolják, viszont a Rice Egyetem kutatói egy egész furcsa módját találták a tojás alkalmazásának, ami akár a zöldségek és gyümölcsök védelmére is szolgálhat. A kutatók szerint az élelmiszer felhasználható egy kevésbé költséges előállítású bevonat alapjaként, amely lassíthatja a gyümölcsök és a zöldségek rothadását, így hosszabb ideig tárolhatóvá téve a terméket. […]

Tovább…

Műtrágyával élelmiszer, élelmiszerből műtrágya

Az élelmiszerhulladék felhasználásával csökkentenék az egyre nagyobb mértékű pazarlást az Egyesült Államokban. Ehhez egy olyan technológiát szabadalmaztattak, amellyel a felesleges élelmiszerekből folyékony műtrágyát állíthatnak elő. […]

Tovább…

Elég a pazarlásból, indul a Maradék nélkül

Egyre sűrűbben lehet hallani, hogy a növekvő népesség miatt évről-évre nehezebb helyzetben van a mezőgazdaság, mivel el kell látni a sok éhező szájat világszerte. Ehhez képest folyamatosan olyan információk is napvilágot látnak, amelyek szerint egyre nagyobb a pazarlás az élelmiszeriparban és ezt mi, fogyasztók sem próbáljuk visszaszorítani, sőt! […]

Tovább…