Szűrők
Találatok száma: 55
Kategóriák:
Dátum
Partnerhírek
Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket

db/oldal

Importvámot vet ki az ukrán tojásra az Európai Unió

2024.06.26.

Az Európai Bizottság heteken belül vámot vezet be az Európai Unióba irányuló ukrán tojásimportra, miután az ország elérte a korábban megállapított éves küszöbértéket az importra vonatkozóan – közölte szerdán egy szóvivő.

Árfordulat: több élelmiszer is olcsóbb, mint egy évvel korábban

2023.11.17.

Komoly fordulat mutatkozott az élelmiszerárakban 2023 októberében az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői szerint. Úgy tűnik, elmaradt a kereskedelemben szokásosnak tartott negyedéves áremelés, sőt, több élelmiszer árában csökkenés következett be, nem csak havi, hanem immár éves alapon is.

Világszerte növekszik a tojásfogyasztás – sok múlik a tojótyúkok takarmányán

2023.09.25.

A tojás világszerte az emberi táplálkozás kiemelkedően fontos terméke. A tojásfogyasztás alapvető tápanyagforrást jelent az emberek számára. Az egyik legmegfizethetőbb állati fehérjeforrás, és gyakran a természet teljes értékű táplálékaként emlegetik. A kiváló minőségű, aminosavakban figyelemre méltóan gazdag tojás közel tiszta fehérjetartalommal büszkélkedhet.

140 ezer tojótyúkkal több dolgozhat Gyermelyen, mint eddig

2023.05.10.

A Komárom-Esztergom vármegyei Máriahalmon adott át a Gyermelyi Zrt. egy 1,4 milliárd forintos beruházással létrehozott tojástermelő egységet. Ezzel a vállalat az ország legnagyobb tojástermelő telepét hozta létre. A mostani bővítéssel létrejött új telep 140 000 tojótyúk befogadására alkalmas. A vállalat korábban összesen 540 ezer tojótyúkot gondozott, a fejlesztéssel számuk 680 ezerre emelkedett.

Jobb minőségű lesz a magyar tojáslé a MATE innovációjával

2023.04.29.

Az egyetem számolt be róla, hogy MATE doktorandusz kísérletezett ki egy olyan úttörő eljárást, mely lehetővé teszi az élelmiszeriparban rendkívül elterjedt tojáslé fagyasztással történő tartósítását. Újításának köszönhetően mostantól lehetséges lesz a friss tojáslé konzisztenciájához hasonló felengedtetett tojáslevet előállítani.

Egy új javaslat a csirke- és a tojástermelést is ellehetetlenítené a NAK és a BTT szerint

2023.04.26.

Súlyos károkat okozna az európai uniós – így a magyar – csirke- és étkezési tojás-termelőknek, ha megvalósulna az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) legújabb tanulmányában rögzített állatjóléti javaslatcsomag a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint.

Tönkreteszi-e az ársapka a hazai tojáságazatot?

2022.12.08.

A lengyel tojásimport felfutásától tartanak a hazai termelők, mert úgy gondolják, néhány kereskedő már a behozatal mellett döntött, többek pedig tárgyalnak erről, és rövid időn belül hasonlóan tesznek. A megnövekedett takarmány- és energiaárak miatt egyébként rossz időszakot megélő hazai tojástermelőknek kifejezetten rosszkor, a karácsony előtti egyik főszezon idején jött a tojás árstopja, amelynek hatásai ráadásul a húsvét kínálatára is negatívan hathatnak. A hazai termelők pozícióit a lengyel import veheti át, miután a kereskedők sem tudnak több veszteséget vállalni, és ezért a lehető legolcsóbb forrásokat részesítik előnyben. Az érintettek egy dologban értenek egyet: az árstop megszűntetése rendezhetné a kialakult helyzetet.

Megismételt történelem: az árdrágított tojás és a büntetése

2022.11.25.

A rögzített áru tojás miatt jutott eszünkbe egy kicsit böngészni a történelmet, találtunk is egy megosztásra érdemes, szép sztorit Magyarországról. Mikor jelent meg? A heti háromszor megjelenő Kecskeméti Hírek 1947. február 23-i számában. A képen tojásosztás látható a Mária Valéria telepen 1946-ban.

Máris korlátozzák a tojásvásárlást

2022.11.11.

A Diétás Magyar Múzsa által a Facebookra frissen feltöltött fénykép alapján egy CBA Príma üzletben már 30 darabban maximalizálják az egy vásárló által megvehető hatósági áras tojások számát.

Fenyegeti az agyműködést a kognitív hanyatlás: 4 hagyományos és 3 különleges étellel is küzdhetünk ellene

2022.10.18.

A kognitív hanyatlás sokkal gyakoribb, mint azt sokan gondolnák. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban minden kilencedik felnőttből egy érintett. Szerencsére a kutatások szerint több étkezési szokás is csökkentheti a demenciához hasonló betegségek kockázatát. Érdemes odafigyelni rá, milyen ételek kerülnek a tányérra.

Közösen tesz többet az állatorvosok képzéséért a Talentis és az Állatorvostudományi Egyetem

2022.07.23.

Az Állatorvostudományi Egyetem és a Talentis Agro Zrt. közötti együttműködési megállapodást írt alá Budapesten Sótonyi Péter rektor és Makai Szabolcs vezérigazgató. Az egyetem szerint a képzés során nagyon fontos, hogy a leendő állatorvosok elmélyült ismeretekkel rendelkezzenek a gazdasági haszonállatokról.

Mi kerül a húsvéti asztalra?

2022.04.14.

A húsvét, Jézus feltámadása vallási és egyben családi ünnepet jelentett az emberek számára, a családi együttlét meghitt pillanataként élték meg. A háziasszony a tisztaszobában terített meg, s ezzel máris jelezte az ünnepet, hiszen csak a kiemelt, ünnepi alkalmakkor étkeztek itt. Összegyűjtöttük, mi kerül a húsvéti asztalra.

Katasztrofális a magyar tojástermelés helyzete

2022.01.05.

Bajban van a hazai tojástermelés, mert a előállítás költségei rengeteget drágultak az utóbbi időszakban, ám a termelők ezt nem tudják érvényesíteni az átvételi árakban. A tojástermelés így veszteséges Magyarországon, ennek következtében pedig egyre több termelő hagy fel átmenetileg, vagy akár véglegesen is a tevékenységgel. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének mezőgazdasági titkára szerint a tejtermeléshez és a sertéstartáshoz hasonlóan rendkívül rossz az ágazat helyzete.

Házityúk fajtajelölteket vizsgált a magyar szakember, Wolfgang Kessler kutatási díjat kapott

2021.11.10.

Keresztezéssel kialakított, alternatív tartásra alkalmas fajtajelöltek termelési és szaporodási paramétereit vizsgálta házityúkban Dr. Drobnyák Árpád. Ennek eredményeiért Wolfgang Kessler kutatási díjban részesült. A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ kutatója a Magyar Tudományos Akadémián vette át a díjat. A Német–Magyar Társaság és az MTA Agrártudományok Osztálya által idén 16. alkalommal odaítélt elismeréshez 2 ezer euró (közel 720 ezer forint) pénzjutalom társult.

Komoly gondba kerül a magyar tojástermelés, ha valóban betiltják a ketreces tartást

2021.10.05.

Dinamikusan növekszik a tojás fogyasztása az utóbbi években, ahogy a hazai előállítás volumene is. A Tojás Világnapja alkalmából a tojás fogyasztását népszerűsítette az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSZ). A program célja a tojás kiváló minőségének, értékeinek és sokszínűségének bemutatása. A tojás a legolcsóbban előállítható teljes értékű fehérjeforrás, az egyik legkönnyebben emészthető étel. 40 féle fehérjét tartalmaz, ezen belül 18 féle aminosavat, amiből 9 esszenciális.

Rossz hírt közölt a Magyar Tojásszövetség: 20 százalékos tojásdrágulás várható

2021.05.03.

A takarmány árának fél éve tartó emelkedése miatt a tojás termelői árának 20 százalék körüli növekedése indokolt - közölte a Magyar Tojásszövetség az MTI-vel. A szervezet szerint a tojás jelenlegi ára körülbelül az önköltséget fedezi. A takarmánydrágulás minden állattartót érint, annak hatásait nem lehet hosszú távon ellensúlyozni. A közleményben fontosnak tartották leírni, hogy a tojástermelőknek csak az átadási árhoz van közük, a bolti árakat a kereskedők határozzák meg.

Nem bizonyult törékenynek a tojás piaca: néhány hónap alatt talpra állt az ágazat

2021.04.11.

A tojás olyan teljesértékű táplálék, amelynek biológiai értéke az anyatejével egyezik meg. Optimális arányban tartalmazza a telített és telítetlen zsírsavakat, valamint az esszenciális aminosavakat. D-vitamintartalma különösen jelentős, hiszen ez a létfontosságú vitamin a tőkehalmáj után a tojássárgájában található a legnagyobb mennyiségben. A D-vitamin pedig legalább akkora szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, mint a C-vitamin. A szakemberek szerint hazánkban is egyre többen építik be étrendjükbe a tojást, ezt pedig a számok is igazolják. Az egy főre jutó tojásfogyasztás évek óta nő itthon. A koronavírus megjelenése csak megerősítette, hogy az emberek még inkább az elérhető árú és tápanyagdús élelmiszerek felé fordulnak. Magyarországon az egy főre jutó tojásfogyasztás 2019-ben 243 db volt – 2013 óta folyamatosan nő, akkor még csak 214 darab tojást ettünk átlagosan egy évben.

Zöldségszalámi és okostojás: két új élelmiszeripari fejlesztés mutatkozott be Mosonmagyaróváron

2021.02.25.

Két innovatív terméket is bemutattak egy sajtótájékoztatón a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A zöldségszalámi és az okostojás feltalálása minden agráregyetem hallgatóinak példa lehet, mert megmutatja azt, miként lehet modern élelmiszerekkel a hazai és a nemzetközi piacra kerülni. A rendezvényen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás termékeit ismertették: az okostojást és a Saladmit, a zöldségszalámit.

Hirdetésfeladás