Már megfizethetetlen a kenyér, aggódnak a pékek

A rendkívül magas energiaárak miatt sok pékség kénytelen volt visszaállni az éjszakai sütésre, mert akkor olcsóbb az áram, és nem kell fagyasztani a termékeket. A kereslet már most kis mértékben visszaesett, de a jövő év elejére akár további 10-15 százalékos fogyasztáscsökkenést is elképzelhetőnek tart a sütőipar, árat viszont már nem tudnak emelni. […]

Tovább…

Feketepenész, rovarok és rágcsálók várták az ellenőröket a dél-alföldi sütőüzemben

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzemben november közepén a Nébih szakemberei. A sütőüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az általános szennyezettség, továbbá a jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt. […]

Tovább…

Egyre több lesz a fagyasztott okoscipó Debrecenben

Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. az okosélelmiszerek fagyasztott verzióinak gyártására. A cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel közölte, hogy a mintegy 800 millió forintos beruházást 280 millió forint európai uniós támogatással finanszírozzák. Az új üzemben évente mintegy 60 millió darab szendvicsalapot és finompékárut gyártanak majd. Szakács Tamás hozzátette: a Vitajó nevű okoscipókból évi több mint 5 millió darab fogy, ami csaknem 2 milliárd forintos piacot jelent. […]

Tovább…

Drágább lehet a liszt, nagy áremelés várható a sütőiparban

Jelentős, két számjegyű áremelést igényelne a sütőipar, hogy kijöhessen a veszteséges, illetve kevésbé rossz esetben is rendkívül alacsony, 0-2 százalékos profitot termelő működés kelepcéjéből. Emelkedik a liszt ára, kevés étkezési búza terem, ezért a kenyér is többe kerül majd. Ráadásul a magyar sütőipari cégek is egyre fogynak. […]

Tovább…