Manapság igen felkapott élelmiszer lett a mák Magyarországon. Ennek apropójából cikksorozatot indítunk, mellyel be szeretnénk mutatni a mákot, mint növényt, mint élelmiszert, és termesztésének körülményeiről is ejtünk majd pár szót. […]
Szakcikkek
Ökotermés: néhány ötletes növény
Februárban a kertészkedő ember valamelyik hosszú estén leül az asztala mellé és összeírja, hogy milyen anyagokra, eszközökre lesz szüksége, ha az időjárás megengedi a szabadban végezhető munkákat. […]
Mit kell tenni a jó kukoricatermés érdekében?
Lassan eljön a tavasz és ezzel a szántóföldeken is beindul a nagyüzem. Partnerünk, Szieberth Dénes, a Magyar Kukorica Klub elnöke összeszedte, hogy mire kell figyelnünk a jó kukoricatermés elérése érdekében. […]
Mit kell tudni a szénáról?
A tömegtakarmányokat három féle csoportra oszthatjuk: szálas, leveles, gyökér és gumós. A szálas takarmányok közé tartozik a széna, a szalma, a zöldtakarmányok és a silózott takarmányok. […]
Hazai értékesítési és export lehetőségek a baromfipiacon
Az elmúlt évek során a hazai húsfogyasztáson belül – mennyiségét tekintve – viszonylag növekedett a baromfihús szerepe. Hogy mik a hazai és export lehetőségek, kiderül cikkünkből. […]
Miért jobb az integrált növényvédelem?
Manapság a gazdák hajlamosak túlzásba vinni a kémiai növényvédő szerek használatát, de hogyan redukálhatjuk le a kemikáliák használatát? Cikkünkből kiderül! […]
Mindent tud a búzáról? Tesztelje!
Minden gazda próbálja kihozni a vetésterületéből a maximumot. Az őszi búza pedig pontosan olyan növény, amelynek termesztése kifizetődő. De vajon mindent tudunk-e már róla? […]
Mi a különbség tej és tej között?
Tudta ön, hogy a szamár teje hasonlít a legjobban az anyatejre? És azt, hogy a sivatagban minek a tejét isszák? Hallotta miért nem kellene a nagyon kis gyerekeknek kecsketejet adni? […]