Növekedés előtt az uniós baromfitenyésztés a koronavírus és a madárinfluenza ellenére

Ebben az évben várhatóan növekedni fog az EU baromfitenyésztése, bár várhatóan mérsékelt ütemben. Az Európai Bizottság arra számít, hogy a növekedés 1,2 százalékkal lesz magasabb, mint tavaly, ugyanis a fogyasztók a drágább húsokat a baromfihússal helyettesítik. Bár ez az arány nem ér fel a 2019-es év növekedéséhez, amikor 1,6 százalékos változást tapasztaltak pozitív irányba, mégis ennek köszönhetően megtérülhet a koronavírus miatti leállás kiesése. A járvány hatása főként a nehezebben értékesíthető fajták esetében lesz feltűnő, mint a fürj, a kacsa, a galamb vagy a gyöngytyúk. […]

Tovább…

Baromfihús-fogyasztásban a világ élvonalába tartozunk

Hatodszor rendezték meg a budapesti Vajdahunyad várban a Baromfi Világnaphoz kapcsolódó szakmai konferenciát. Ezen elhangzott, hogy az Európát uraló derűlátó hangulat valójában a kínai termelés katasztrófájának eredménye. A legnagyobb ázsiai országban dúló járványnak, illetve a Kína és az Egyesült Államok közötti vámháborúnak is közvetlen hatása van az európai termelésre. Az egy főre eső baromfihús fogyasztásában hazánk előrébb áll, mint az Európát szárnyashússal ellátó franciák és lengyelek. […]

Tovább…

Válság előtt a baromfitermelők

Hírek szerint nem kapják meg a baromfitermelők az első negyedévben az állatjóléti támogatást. Szakértők szerint az ágazatból így kieső 3 milliárd forint pótlás nélkül nyár elejére pénzügyi válságba sodorhatja a termelőket. […]

Tovább…

Nagyon nehéz évre készülnek a baromfiágazat szereplői

A növekvő készletek, a Brexit bizonytalanságai és az afrikai sertéspestis miatti piaci hatások miatt nehéz évre számítanak a baromfiágazat szereplői. A szakértők szerint a betegség nem gyorsan múló gond: hosszabb ideig meghatározó tényező marad a húspiacon, ennek pedig kedvezőtlen hatásai lesznek a baromfiszektorra is. […]

Tovább…