Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 2021 első 18 hetében 2 százalékkal 261 forint/kilogrammra emelkedett az előző év azonos időszakának átlagárához képest, míg a vágópulyka élősúlyos termelői ára 4 százalékkal 380 forint/kilogrammra csökkent ugyanebben az összehasonlításban. Anyagunkban a baromfihús világpiacának alakulását követő összefoglalót szemléztük. […]
Címke: vágócsirke
Hazai értékesítési és export lehetőségek a baromfipiacon
Az elmúlt évek során a hazai húsfogyasztáson belül – mennyiségét tekintve – viszonylag növekedett a baromfihús szerepe. Hogy mik a hazai és export lehetőségek, kiderül cikkünkből. […]
Fejünkre nőnek a baromfik?
1960 óta az étkezési célra tenyésztett pulyka a kétszeresére, a tyúk pedig majdnem az ötszörösére nőtt. Bár kevesebb pulykát fogyasztanak a világon, mint 55 éve, a csirkehús világhatalomra tör. Mi ennek a túlzott növekedésnek az oka? […]