A tömegtakarmányokat három féle csoportra oszthatjuk: szálas, leveles, gyökér és gumós. A szálas takarmányok közé tartozik a széna, a szalma, a zöldtakarmányok és a silózott takarmányok. […]
Szakcikkek
Hazai értékesítési és export lehetőségek a baromfipiacon
Az elmúlt évek során a hazai húsfogyasztáson belül – mennyiségét tekintve – viszonylag növekedett a baromfihús szerepe. Hogy mik a hazai és export lehetőségek, kiderül cikkünkből. […]
Miért jobb az integrált növényvédelem?
Manapság a gazdák hajlamosak túlzásba vinni a kémiai növényvédő szerek használatát, de hogyan redukálhatjuk le a kemikáliák használatát? Cikkünkből kiderül! […]
Mindent tud a búzáról? Tesztelje!
Minden gazda próbálja kihozni a vetésterületéből a maximumot. Az őszi búza pedig pontosan olyan növény, amelynek termesztése kifizetődő. De vajon mindent tudunk-e már róla? […]
Mi a különbség tej és tej között?
Tudta ön, hogy a szamár teje hasonlít a legjobban az anyatejre? És azt, hogy a sivatagban minek a tejét isszák? Hallotta miért nem kellene a nagyon kis gyerekeknek kecsketejet adni? […]
A veteményeskert szerény mostohái
A jó pap holtig tanul – tartja a mondás – így most a tavaszi vetésre, ültetésre készülve nyolc méltatlanul mellőzött zöldségfélére hívja fel Bálint gazda a kertészkedők figyelmét. […]
A nyúltenyésztés és annak nehézségei
Sok gazda szeretne nyúltartással foglalkozni, de még többen vannak, akik nincsenek tisztában a felelősségteljes nyúltartás szabályaival. Mai cikkünk elsősorban ezeknek a gazdáknak nyújt segítséget. […]
Hogyan tartották karban a vályogházakat?
Napjainkban a vályogházak java része fokozatosan lepusztul, pedig komoly néprajzi emléknek számítanak. Íme néhány információt, hogyan is lehet javítani, karbantartani ezeket a házakat. […]