Közösen javítana a kereskedelmi kapcsolatokon a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület az Újmohácson rendezett szója fajtabemutatón. A jövőbeni szorosabb együttműködést megalapozó dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és Vadász Attila, az MSzFE elnöke látta el kézjegyével. A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést. […]

Tovább…

BIO-SIL®+NOACK-SIL2 a nehezen silózható takarmányhoz

A megfelelő és bevizsgált tejsavbaktériumok (BIO-SIL®) és a pufferolt hangyasav (SIL2 NA) kombinációjának összegzett hatása biztosítja a közepesen nehezen, nehezen és nagyon nehezen erjeszthető silóanyag eredményes konzerválását. Az abszolút értelemben vett, de a más silózóanyagokkal történő összevetésben is elért legmagasabb szintű biztonságot a DLG-vizsgálat, további tudományos kutatások és a gyakorlat is alátámasztotta. […]

Tovább…

Komoly szabályozások bevezetéséről döntött az Európai Unió az aszály miatt

Az Európai Unió tagállamai több olyan támogatási intézkedést is elfogadtak, amelyekre az aszály miatt tett javaslatot az Európai Bizottság. Céljuk, hogy enyhítsék a mezőgazdasági termelők kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt bekövetkező pénzügyi nehézségeit, és javítsák az állatok számára szükséges takarmány hozzáférhetőségét. A Bizottság a szélsőséges időjárási események kezdete óta nyomon követi a helyzetet, és mindvégig valamennyi tagállammal szoros kapcsolatban állt – mondta Phil Hogan, a mezőgazdaságért és a vidékfejlesztésért felelős EU-biztos. […]

Tovább…

Kellene egy magyarországi szójafeldolgozó-üzem, de nagyon

A Magyarországon megtermelt szójamennyiség belföldi megőrzését és az ágazat kifehérítését is segítené egy hazai feldolgozóüzem, ezért stratégiai cél annak létesítése – mondta az agrárminiszter. Nagy István a Margitta-sziget 92 Kft. és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület szója fajtabemutató rendezvényén hangsúlyozta azt is, hogy a Magyarországon megtermelt szója kiváló minőségű, feldolgozásra mégis külföldre kell szállítani, mert az országban nincs szójafeldolgozó-üzem. […]

Tovább…

Visszafogott világcég a Cargill: kevesen tudják, ha az ő termékét veszik

A Cargill-MacMillan-családban több dollármilliárdost találni, mint bármelyik más családban a világon – írta a Forbes magazin. Ennek ellenére keveset tudni az amerikai Cargill vállalatról. Vezetői minden feltűnés nélkül teszik a dolgukat, termékeiket pedig különös módon nem reklámozzák. Mégis ott vannak mindenhol a gabonatárolástól kezdve a sólepárláson és a haltenyésztésen át egészen a fémkereskedelemig. […]

Tovább…

Rengeteg rovar kell a tyúkok és a sertések etetéséhez

Rovarokból fedeznék a sertések és tyúkok növekedéséhez szükséges proteint a hagyományos, szójadara és halliszt alapú takarmány helyett. Ehhez hatalmas mennyiségben kell rovarokat termelni. Ennek megvalósításán 3 német felsőoktatási intézmény és egy kutatóintézet dolgozik. A Bremerhaveni, Erlangeni és Göttingeni Egyetem a braunschweigi takarmányozástechnikai kutatóközponttal egy, az állatok takarmányozására használható új fehérjeforrást szeretne kidolgozni. […]

Tovább…

9 milliárdos beruházással, napraforgódarából gyártanak új típusú takarmányt Martfűn

Mintegy 9 milliárd forint értékű vállalati beruházásaként épített új üzemet a Bunge Zrt. a martfűi gyárában. Az új feldolgozó egységben főként hazai alapanyagból magas fehérje-tartalmú, GMO-mentes termelésnél felhasználható, napraforgó-alapú növényi takarmány-alapanyagot állítanak elő. […]

Tovább…

Magyar nyúlhúskészítő céggel kötött stratégiai megállapodást a Cargill

Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Cargill Takarmány Zrt. és a bajai Tetrabbit Kft. A takarmánygyártásban is komoly szerepet vállaló Cargill, illetve a nyúlhús-előállítással és kereskedelemmel foglalkozó Tetrabbit együttműködésében olyan takarmányokat fejlesztettek ki, amivel jelentősen csökkentették a felhasznált antibiotikum mennyiségét. […]

Tovább…