Berobbant a magyar paradicsom szezonja

Több mint 12 ezer tonna paradicsom kerül a fogyasztók asztalára idén a többgenerációs dél-alföldi kertész családok alkotta TRIVEGA Kft. üvegházaiból. A vállalkozás idén több mint 30-féle paradicsomot, valamint fejes salátát, kígyóuborkát és kaliforniai paprikát termeszt az összesen 52 hektárnyi, nagyrészt üvegházas területén az Alföldön. […]

Tovább…

Eltűnt a gazdálkodásból két évszak – mit lehet tenni?

A klímaváltozás teljesen más szemléletet követel a magyar mezőgazdaság szereplőitől, mint korábban. Április második felében változékony, amolyan igazi áprilisi időnk volt. A hidegfront kevés csapadékot hozott, azt is egyenlőtlen elosztásban. Az év első három hónapjában felhalmozódott csapadékhiány nem pótlódik megfelelően. […]

Tovább…

Megszüntethető a permetezési folyamat bonyolultsága – állítja az új technológia kifejlesztője

Az ausztrál Agtecnic cég új permetezési technológiát dobott piacra, amelynek célja a permetezési folyamat bonyolultságának megszüntetése. Rob Johnson, az Agtecnic társalapítója és igazgatója szerint az új SenseSpray rendszer könnyen beállítható. „Csökkentettük a kalibrálások számát. És nem kell új permetezőt vásárolni. Valószínűleg költséghatékonyabb lesz, mint a piacon lévő többi pontpermetező rendszer.” […]

Tovább…

A májusi gépes hírösszefoglaló aranyat ér

A 2022-es év áprilisában a tavaszi munkák mellett a mezőgazdasági gépek témájában megjelent híreink is kiemelten fontosak voltak. Írtunk gépvásárlásról, alkatrészellátásról, rendőrségi akcióról, üzembiztonságról, rendképzésről és rendterítésről, munkagép jogosítványokról, a hidraulika kiválthatóságáról és az ellátási láncok különösen nagy problémáiról is. Itt a májusi gépes hírösszefoglalónk! […]

Tovább…

Enoveneta szőlőfeldolgozó gépek a borászatok szolgálatában

A minőségi borkészítéshez elengedhetetlen a professzionális technológiai háttér, melyet az Enoveneta gyár a szőlőtől egészen a palackig biztosít. A Készenlét Zrt. immár 16 éve forgalmazza az olasz Enoveneta gyár termékeit, melyek a szőlőfeldolgozás teljes vertikumát lefedik. […]

Tovább…