A Kubota M7003-as traktorszériája minden ügyféligényt kielégít

A Magyarországon a minőségének és megbízhatóságának köszönhetően egyre népszerűbb Kubota márka legnagyobb és legerősebb traktorszériája az M7003-as sorozat. Szabó István, a Két-KATA Kft. ügyvezetője mutatta be nekünk, aki emellett az itthon egyedülálló, 5 éves gyártói garanciáról is beszélt.

Mit érdemes tudni a Kubota M7003-as sorozatáról?

Az M7003-as szérián belül három különböző teljesítményű és felszereltségi szintű modell érhető el: 130, 150, 170 lóerős, és Standard, Premium valamint Premium KVT kivitelű. A felhasználói igényeknek, a megművelt területnagyságnak, illetve a felhasználási célnak megfelelően kiválaszthatja mindenki a magának optimális változatot. Négy hengeres, 6,1 literes, V6108 TIER 5 motor biztosítja, hogy kiválóan alkalmazható legyen kötöttebb talajokon is.

Szabó István, a Két-KATA Kft. ügyvezetője

A különböző típusszámok (M7133, M7153, M7173) ellenére maguk a traktorok az utolsó csavarig egyformák. A gépek végszerelése Franciaországban történik, viszont japán minőségellenőrzési, illetve gyártási folyamaton mennek keresztül, ami elég speciális, nem hasonlít a más gyártók által alkalmazott eljárásokra.

Jól variálható. Egyszerű változat, ami csak a legszükségesebbekkel van felszerelve, is elérhető belőle. Sok vásárló tér vissza ehhez, mert hosszabb távon ezeknek a traktoroknak olcsóbb a fenntartása. A prémium modellek viszont csoport powershiftes fokozatmentes hajtóművel, fronthidraulikával, frontkardánnal, rugózott fülkével légrugóval, nagy méretű ISOBUS monitorral (K-Monitor) és automata kormányzás-előkészítéssel is rendelkeznek, illetve bármivel fel lehet szerelni őket, ami ebben a kategóriában elérhető.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy nemcsak az erőgépet, hanem a hozzá illeszkedő megfelelő munkagépet is saját gyártásból tudjuk az ügyfeleinknek biztosítani. Itt minden eszköz esetében egy fejlesztésről van szó, ezért nincsenek kompatibilitási problémák.

Miben számít ennyire egyedinek az M7003-as széria?

A szalag mellett japánok ülnek és ők irányítják a munkafolyamatokat. Rettentő aprólékosan és fegyelmezetten dolgoznak. Az európaitól teljesen eltér a munkastílusuk és a mentalitásuk. A munkafolyamatok dokumentálása is különbözik a megszokottól. Nem a komplett részegységek beszerelését dokumentálják, hanem minden egyes csavarét. Ennek a gyártási eljárásnak köszönhető, hogy bár több mint 1100 Kubota motoros gépet értékesítettünk eddig, még soha nem találkoztunk laza vagy hiányzó csavarral. Aki benne van a szakmában, az tudja, hogy ez milyen nagy szó.

A honlapjukon azt olvastam, hogy a Kubota M7003 sorozata új etalon a professzionális mezőgazdasági traktorok piacán? Miért gondolják így?

Mert japán termék lévén a megbízhatóság jelképe mind maga a Kubota márka, de ez a széria is. A formatervezésénél nagy mértékben figyelembe vették az európai piac elvárásait. A fülke belseje kevésbé puritán, mint a japán gyártású gépeknél. Dizájnosabb lett, más a külső megjelenése. Erősen túlméretezett hajtóműve szintén a megbízhatóság záloga. Ez, valamint a hidraulikarendszere, illetve az első hídja európai beszállítótól származik. Aki ránéz a traktorra, első benyomásként, 250 LE-snek gondolja, mert annyira robosztus. Ez tükröződik az önsúlyán is, ami 8 tonna. Megvan a kellő tömege ahhoz, hogy nehezebb körülmények között is helyt álljon.

A szomszédunkban zajló háború érinti-e bármilyen módon a Két-KATA Kft. működését?

Szerencsére nem érint bennünket olyan mértékben, mit más európai beszállítókat. A japánoknak sem nyersanyag-, sem alkatrészproblémáik nincsenek, mivel nem az európai piacon vásárolnak. Az energiaárak változása gyakorol ránk leginkább hatást, mert befolyásolja a szállításokat. Illetve még a korábbi COVID-helyzet következményeként fennálló chiphiány, de egyik sem befolyásol jelentős mértékben.

A Kubota egy hatalmas nemzetközi cég, mindig vannak tartalékai. 16 traktor, illetve motorgyára van világszerte, ahonnan tudnak átcsoportosítani, ha szükséges. Évente 2 millió darab dieselmotort gyártanak, és ekkora volumeneknél nem lehet bizonytalan alapokra helyezni a gyártást. Hosszú távú ellátói szerződések alapján dolgoznak.

Jelenleg mind a Kubota termékek a gyártása, mind a szállítása folyamatos, nem tapasztalható semmilyen jelentős késedelem. És a jövő még problémamentesebbnek tűnik ezen a téren, mert egy központosítás keretében éppen egy óriási logisztikai központot alakítanak ki Hollandiában. Ha elkészült, onnan, egy helyről fognak kiszolgálni minden európai ügyfelet.

Mit tud mondani az árak jövőbeni alakulásával kapcsolatban?

Biztos árakat az első félévre tudunk, a második féléves, illetve a 2023-as árainkat még mi sem ismerjük.

A Kubota traktorok megbízható imázsát jól támogatja az 5 évesre kibővült gyári garancia is. Kérem, mutassa be ennek a hátterét, a részleteit!

2021-ig kizárólag az M szériás mezőgazdasági traktorokra terjedt ki az 5 éves teljeskörű gyári garancia, ami most megváltozott, és immár minden motoros gépre igényelhető lesz. Mindez a mezőgazdasági traktorokon kívül a kisebb, kompakt szériákat, de még az ipari és lakossági fűnyírótraktorokat is érinti.

A mezőgazdasági termékekre eddig általában 3 év, a kis kompakt traktoroknál pedig 2 év volt a garancia hossza. Most egységesen mindegyiknél 5 év lett. Mindez egyedülálló az időtartam és a programban résztvevő alkatrészek tekintetében is. A Kubota ugyanis olyan kopóalkatrészeket is befogad a garanciaprogramba, mint a féktárcsa vagy kuplungtárcsa, ami más gyártókra nem jellemző. Ez annak köszönhető, hogy a gyártó bízik a saját termékeinek magas minőségében. Nagyon kevés beszállítóval dolgoznak a gyártási eljárás során, és ezen beszállítók felé is olyan magas elvárások támasztanak, hogy tudják tartani a termékeikkel szemben elvárt minőséget.


A Kubota gépek magyarországi forgalmazásával és szervizelésével a Két-KATA Kft. foglalkozik. A munkagépek készletről rendelhetők a készlet erejéig. Bővebb információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi területi képviselővel, vagy látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára!

+36(28)465-053
info@ketkata.hu

+36(30)860-7161
zoltan@ketkata.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Távirányítós életnagyságú traktor, de felnőtteknek... A mezőgazdasági gépek világában egyre több innovatív megoldással lehet találkozni, amitől sok gazdálkodónak eláll a szava. Ilyen egy most bemutatott ú...
A Kubotával és a Fendt-tel a legelégedettebbek az ... Magyarország és Ausztria is először vett részt a CLIMMAR Traktorkereskedői Elégedettségi Index (DSI) kutatásában az idén. A felmérés, amelyet 2018 jún...
Robotok a fejőházban, első a Kubota, agrárdigitali... Több hírünket olvashatta az elmúlt időszakban a mezőgazdasági gépek témájában. Szó volt újdonságokról, fejlesztésekről, az év traktoráról, fejőrobotok...
Milliárdok a gépekre: ezek Európa legnagyobb forga... Optimisták a piaci várakozások a gépeladásokkal kapcsolatban 2019-re. Az agrárszektorban annak ellenére megvan a befektetési hajlandóság, hogy a 2018...
Nagy forgalmú gépgyártók, dróntörvény, nanocsempék... Több hírünket olvashatta júniusban a mezőgazdasági gépek és a technológia kategóriában. Szó volt a dróntörvény bevezetéséről, Európa legnagyobb forga...
Szépen teljesítettek a legnagyobb gyárak: 11 száza... Az elmúlt évben a világ 6 legnagyobb piacvezető traktor- és mezőgazdasági gépgyártója konszernszinten 14,2 százalékkal, a mezőgép forgalmát tekintve ...