Pezsgőkészítéssel oldanák meg a túltermelés okozta gondokat Tokajban

Jó alternatíva lehet a túltermeléssel küzdő Tokaji borvidék számára a pezsgőkészítés a biztonságosabb, nagyobb hozzáadott értékű termeléshez. Ezt az is segíti, hogy a pezsgőfogyasztás világszerte és hazánkban is egyre népszerűbb. Az éves bővülés százalékos üteme például Skandináviában és Kanadában két számjegyű. Ezt a trendet próbálják meglovagolni a pezsgőkészítésre alkalmas borvidékek Magyarországon is. […]

Tovább…

70 milliárd forint támogatás is érkezhet az élelmiszeriparba és a borászatba idén

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a Vidékfejlesztési Programban – mondta Nagy István agrárminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón. A miniszter ismertette, hogy az agrártárca tavaly októberben újra megnyitotta az élelmiszeripari fejlesztést szolgáló felhívást 50 milliárd forintos keretösszeggel. 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozó üzemek számára, 10 milliárd forintot pedig a borászati üzemek számára különítettek el. A felhívásra idén január és április között lehetett támogatási kérelmet benyújtani. […]

Tovább…