Pezsgőkészítéssel oldanák meg a túltermelés okozta gondokat Tokajban

Jó alternatíva lehet a túltermeléssel küzdő Tokaji borvidék számára a pezsgőkészítés a biztonságosabb, nagyobb hozzáadott értékű termeléshez. Ezt az is segíti, hogy a pezsgőfogyasztás világszerte és hazánkban is egyre népszerűbb. Az éves bővülés százalékos üteme például Skandináviában és Kanadában két számjegyű. Ezt a trendet próbálják meglovagolni a pezsgőkészítésre alkalmas borvidékek Magyarországon is. […]

Tovább…

A tokaji aszú bevenni készül az Egyesült Államokat is

Elindult ″Az aszú éve″ kampány az Egyesült Államokban, ahol a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai termékekre, és bejuttassa őket az észak-amerikai piacra. A tokaji aszú Amerikát is meghódíthatja.atja. […]

Tovább…

Az év, amikor minden az aszúsodást segítette

Jól jött az aszúsodás a tokaji borvidék termelőinek, ezzel pedig az egyik legkiemelkedőbb minőségű évjárat lehet a 2017-es a Tokaj-hegyaljai borvidéken. Az utóbbi évek aszútermelése nem volt kiemelkedő, de az idei év kiváló minősége és a tavalyinál nagyobb mennyisége jót tesz a szőlőgazdáknak Hegyalján. […]

Tovább…

Valami bűzlik a tokaji szőlőfelvásárlás körül

Nagy, és nem várt izgalmakat hozott az idei tokaji szőlőfelvásárlás a legendás Zempléni borvidék kistermelőinek. Állításuk szerint nyomott árak, és késve kötött szerződések nehezítették a szezonjukat. A felvásárló állami cégnek viszont más a véleménye. […]

Tovább…