Új technológia érkezett a perbáli Regnum húsüzembe: 1,1 milliárdért fejlesztett a SPAR

Nagyszabású, 1,1 milliárd forint értékű felújítás és korszerűsítés történt az elmúlt két évben a SPAR perbáli húsüzemében. Ezzel a bicskei Regnum Húsüzemmel együtt Közép-Európa egyik legkorszerűbb élelmiszer-előállítási helyszíneit mondhatja magáénak a hazai üzletlánc. […]

Tovább…

Véres valóság Vasadon: együtt csapott le a rendőrséggel a Nébih az illegális húsüzemre – képekkel és videóval

Vasad községben ütöttek rajta egy illegális élelmiszer-előállítón 2022 novemberében a rendőrséggel együttműködve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei. A helyszínen számos állatfajt tartottak, az állategészségügyi és járványvédelmi követelményeket sem teljesítve. Az ingatlanon többek között illegális vágást, feldolgozást és füstölést végeztek brutális higiéniai körülmények között. […]

Tovább…

Új takarmányfajtával készíthet spanyol típusú sonkát a tiszafüredi húsüzem

Újfajta takarmány kifejlesztésére, ezzel spanyol típusú sonka előállítására nyert el csaknem 309 millió forint uniós támogatást a tiszafüredi Hegedűs-Hús Bt. Lajtosné Zobolyák Andrea üzemvezető az MTI-nek elmondta, hogy a támogatást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop) keretéből nyerték el, a támogatási intenzitás 61,74 százalékos. […]

Tovább…

Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, a konkurensek is befértek

Új, 400 négyzetméteres húsáruházat nyitott a Pápai Hús Kft. A vállalat a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is kíván mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát. A megújulásban a Pápai fontos szerepet szán a helyben fogyasztásnak. A cég a karácsonyi szezonban a járvány ellenére is kiemelkedő forgalomra számít. A húsbolt több fejlesztést is véghez vitt. […]

Tovább…

Nagy szerencse, hogy a 13 tonnányi lefoglalt hús nem került forgalomba

Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést 2020 szeptemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A létesítményben 12,6 tonnányi termék nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a hatóság kivonta azokat a forgalomból, valamint azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét. […]

Tovább…

Váltás a húsipari óriás élén: növényolajgyárból szerződtetett új vezérigazgatót a Pick

Takács István lett a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója. A 150 éves fennállását tavaly ünneplő húsipari cég élére kerülő szakember korábban már Magyarországon és külföldön is dolgozott vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál. Élelmiszeripari szakmai tapasztalatát a Kaiser Food Kft.-nél, a Sága Foods Kft.-nél és az Unilevernél szerezte. A legutóbbi munkahelyén gyárigazgatóként egy növényolajgyár irányításáért felelt. […]

Tovább…

Egyre több vágóhíd zár be a koronavírus miatt az Egyesült Államokban

Több nagy húsfeldolgozó után immár egyre több vágóhíd is bezár az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt – derült ki az amerikai közszolgálati rádió (NPR) riport-összeállításából. Az egyik legnagyobb húsfeldolgozó, a Tyson Foods április végén jelentette be, hogy a járvány miatt átmeneti időre felfüggeszti az egyik marhavágóhídja tevékenységét az északnyugati Washington államban. Az üzem mintegy 4 millió amerikai fogyasztót lát el marhahússal, illetve húskészítményekkel. […]

Tovább…

Közel 900 milliós fejlesztés a bátaszéki baromfifeldolgozónál

870 millió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét a baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták. A cég a fejlesztésre több mint 321 forint vissza nem térítendő támogatást, és csaknem 330 millió forint kölcsönt nyert el. […]

Tovább…