Nagy szerencse, hogy a 13 tonnányi lefoglalt hús nem került forgalomba

Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést 2020 szeptemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A létesítményben 12,6 tonnányi termék nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a hatóság kivonta azokat a forgalomból, valamint azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét. […]

Tovább…

Váltás a húsipari óriás élén: növényolajgyárból szerződtetett új vezérigazgatót a Pick

Takács István lett a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója. A 150 éves fennállását tavaly ünneplő húsipari cég élére kerülő szakember korábban már Magyarországon és külföldön is dolgozott vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál. Élelmiszeripari szakmai tapasztalatát a Kaiser Food Kft.-nél, a Sága Foods Kft.-nél és az Unilevernél szerezte. A legutóbbi munkahelyén gyárigazgatóként egy növényolajgyár irányításáért felelt. […]

Tovább…

Egyre több vágóhíd zár be a koronavírus miatt az Egyesült Államokban

Több nagy húsfeldolgozó után immár egyre több vágóhíd is bezár az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt – derült ki az amerikai közszolgálati rádió (NPR) riport-összeállításából. Az egyik legnagyobb húsfeldolgozó, a Tyson Foods április végén jelentette be, hogy a járvány miatt átmeneti időre felfüggeszti az egyik marhavágóhídja tevékenységét az északnyugati Washington államban. Az üzem mintegy 4 millió amerikai fogyasztót lát el marhahússal, illetve húskészítményekkel. […]

Tovább…

Közel 900 milliós fejlesztés a bátaszéki baromfifeldolgozónál

870 millió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét a baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták. A cég a fejlesztésre több mint 321 forint vissza nem térítendő támogatást, és csaknem 330 millió forint kölcsönt nyert el. […]

Tovább…

2 milliárd forintból bővített és dolgozói létszámot is növelt a kaposvári húsos cég

Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft., a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja. A mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező fejlesztésben egy új, 3300 négyzetméteres üzemet építettek a meglévőhöz csatlakozva, továbbá új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projekt része volt még új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is. […]

Tovább…

Kolbászból lesz a kerítés? Nagyot növelt az árbevételén a Gyulahús

Közel 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. A tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben – közölte a társaság ügyvezető igazgatója, Daka Zsolt. A gyulai önkormányzat tulajdonában álló társaság termékeinek (májasok, kolbászfélék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A Békés megyei vállalat termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, és Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók. […]

Tovább…

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmények biztosítása: egy húsüzem tervezése

Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges igényként merülhet fel hűtőkamrák, hűtőházak, esetleg csíramentes ún. tiszta terek kialakításának szükségessége, ahogy ez egy húsüzem esetén kézenfekvő. Ilyen épületek, épületrészek tervezése és építése speciális szaktudást igényel, ahogy speciális, de mára a mezőgazdasági termelés számára is elérhető építési megoldások alkalmazását is feltételezi. Európai színvonalú üzemkomplexum tervezése zajlik Dél-Magyarországon, Bírján községben. A tulajdonos célja, hogy a környéken ismét elterjedjen a marhahús fogyasztása, de a célok között szerepelt a nemzetközi piacra történő kiszállítás lehetősége is, így az állattartáson túlmenően saját feldolgozó és tárolókapacitás kiépítése mellett […]

Tovább…