Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, a konkurensek is befértek

Új, 400 négyzetméteres húsáruházat nyitott a Pápai Hús Kft. A vállalat a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is kíván mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát. A megújulásban a Pápai fontos szerepet szán a helyben fogyasztásnak. A cég a karácsonyi szezonban a járvány ellenére is kiemelkedő forgalomra számít. A húsbolt több fejlesztést is véghez vitt.

Megnyitotta új, minden eddiginél nagyobb húsáruházát a Pápai Hús Kft. A 400 négyzetméteres létesítmény nem csak a kínálatával emelkedik ki a hagyományos húsboltok közül, hanem a területének mintegy felét elfoglaló feldolgozó résszel is. Ebben a vágáson kívül minden műveletet el tudnak végezni, és az itt előállított friss tőkehúsokat nagy hűtőkamrákban tárolják az eladásig. Az új áruházban a Pápai Hús teljes kínálata megvehető, de az üzlet azért is több egy mintaboltnál, mert olyan húsokat és készterméket is árusít – akár a konkurensektől is -, amelyeket a cég nem dolgoz fel vagy állít elő.

Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, ilyen kívülről
Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, ilyen kívülről

Sokféle termék egy helyen a húsbolt pultjain és polcain

Az új pápai boltunkra azt is kiírhatnánk, hogy „minden, ami hús”, hiszen az a célunk vele, hogy a minőségi hústermékeket kereső vásárlók egy helyen be tudják szerezni mindazt, amire szükségük van. Legyen az sertés, marha baromfi, hal, friss hús vagy késztermék, itt megvehető – mondta Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője. Ezen felül meg tudják itt vásárolni a húsos ételekhez való tésztákat, fűszereket, savanyúságokat, valamint a Pápai Ízek vegán termékeit is. Az ügyvezető szerint ugyan a nagy élelmiszeráruházak az elmúlt évtizedekben háttérbe szorították a hagyományos húsboltokat és hentesüzleteket, de ez nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség. Csupán arról van szó, hogy újra kell gondolni, mi az a minőség és kínálat, amit a vásárlók szeretnének – közölte.

A cég a megújulásban fontos szerepet szán a helyben fogyasztásnak. A húsbolton belüli falatozóknak is van hagyománya nálunk. Az elmúlt években a húsimádók újra felfedezték ezt a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai műfajt, amelyet lehet magas színvonalon is művelni. A járványszabályok miatt ugyan még nem lehet helyben fogyasztani az új húsboltban, de amint erre lehetőség lesz, sült kolbászt, hurkát és más klasszikus „hentesbolti” ételt is kínálnak majd – folytatta a cégvezető.

Az új húsbolt belülről
Az új húsbolt belülről

Ezzel foglalkozik a cég

A Pápai Hús a hazai boltok egyik legnagyobb frisshús-szállítója, ezért az új áruházával példát is akar mutatni, hogyan lehet modernizálni ezt a kereskedelmi formát a korszerű technológiától kezdve a helyszíni feldolgozás módján, melegétel-kínálaton át a bolt dizájnjáig. Szappanos Péter szerint minden húsipari cégnek fontos, hogy a kiskereskedelmi láncok mellett megtalálja az alternatív értékesítési lehetőségeket is, és az igényes vásárlók számára ilyenek lehetnek a kínálatukban, szolgáltatásaikban megújuló húsüzletek. Az újjal együtt 4 kereskedelmi egységet működtető Pápai Hús a tapasztalatok alapján megvizsgálja a további üzletnyitások lehetőségét, és mindenképpen szeretné bővíteni a szakmai és üzleti kapcsolatait a hazai húsboltokkal, hentesekkel. Szappanos Péter elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben több nehéz időszakot is átélő Pápai Hús a gyárat 2016-ben megvásárló tulajdonos elkötelezett támogatásával sikeres reorganizációt, termék- és technológiai fejlesztést hajtott végre, az idén 2 milliárd forintos beruházásból 26 új gépet vásárolt és üzemelt be. Mindezek eredményeként a járványügyi korlátozások ellenére is kiemelkedő forgalomra számít az ünnepi szezonban – közölte.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmén... Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges ...
Nébih: tovább exportálhat öt magyarországi húsüzem... Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a Nemzeti Élelmiszer...
Házhoz jön a pénz Hamarosan kiírják a kkv-k versenyképességét javító új EU-pályázatokat. Október 2-án Zalaegerszegen a Pénz, de honnan? roadshow keretében Csepreghy Nán...
Augusztus 1-től indul az öntözésfejlesztési pályáz... Az öntözésfejlesztési pályázat módosulásának eredményeként 2016. július 6-a helyett augusztus 1-től lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, mellyel ...
Disznó- és csirkehús helyett sáskát fogunk enni... Komoly problémákat okozhat a jövőben a növekvő társadalom hússzükségletének biztosítása. Szakértők szerint a jelenleg tömegesen tenyésztett és fogyasz...
Mutatjuk, milyen termékeket vásárolhatunk olcsóbba... Jó híreket kaptak a halászati ágazatban dolgozók, ugyanis 2018-tól – ha elfogadják a javaslatot a törvényhozók – jelentősen csökkenhet az étkezési hal...