Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, a konkurensek is befértek

Új, 400 négyzetméteres húsáruházat nyitott a Pápai Hús Kft. A vállalat a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is kíván mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát. A megújulásban a Pápai fontos szerepet szán a helyben fogyasztásnak. A cég a karácsonyi szezonban a járvány ellenére is kiemelkedő forgalomra számít. A húsbolt több fejlesztést is véghez vitt.

Megnyitotta új, minden eddiginél nagyobb húsáruházát a Pápai Hús Kft. A 400 négyzetméteres létesítmény nem csak a kínálatával emelkedik ki a hagyományos húsboltok közül, hanem a területének mintegy felét elfoglaló feldolgozó résszel is. Ebben a vágáson kívül minden műveletet el tudnak végezni, és az itt előállított friss tőkehúsokat nagy hűtőkamrákban tárolják az eladásig. Az új áruházban a Pápai Hús teljes kínálata megvehető, de az üzlet azért is több egy mintaboltnál, mert olyan húsokat és készterméket is árusít – akár a konkurensektől is -, amelyeket a cég nem dolgoz fel vagy állít elő.

Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, ilyen kívülről
Megnyílt a legnagyobb Pápai húsbolt Pápán, ilyen kívülről

Sokféle termék egy helyen a húsbolt pultjain és polcain

Az új pápai boltunkra azt is kiírhatnánk, hogy „minden, ami hús”, hiszen az a célunk vele, hogy a minőségi hústermékeket kereső vásárlók egy helyen be tudják szerezni mindazt, amire szükségük van. Legyen az sertés, marha baromfi, hal, friss hús vagy késztermék, itt megvehető – mondta Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője. Ezen felül meg tudják itt vásárolni a húsos ételekhez való tésztákat, fűszereket, savanyúságokat, valamint a Pápai Ízek vegán termékeit is. Az ügyvezető szerint ugyan a nagy élelmiszeráruházak az elmúlt évtizedekben háttérbe szorították a hagyományos húsboltokat és hentesüzleteket, de ez nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség. Csupán arról van szó, hogy újra kell gondolni, mi az a minőség és kínálat, amit a vásárlók szeretnének – közölte.

A cég a megújulásban fontos szerepet szán a helyben fogyasztásnak. A húsbolton belüli falatozóknak is van hagyománya nálunk. Az elmúlt években a húsimádók újra felfedezték ezt a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai műfajt, amelyet lehet magas színvonalon is művelni. A járványszabályok miatt ugyan még nem lehet helyben fogyasztani az új húsboltban, de amint erre lehetőség lesz, sült kolbászt, hurkát és más klasszikus „hentesbolti” ételt is kínálnak majd – folytatta a cégvezető.

Az új húsbolt belülről
Az új húsbolt belülről

Ezzel foglalkozik a cég

A Pápai Hús a hazai boltok egyik legnagyobb frisshús-szállítója, ezért az új áruházával példát is akar mutatni, hogyan lehet modernizálni ezt a kereskedelmi formát a korszerű technológiától kezdve a helyszíni feldolgozás módján, melegétel-kínálaton át a bolt dizájnjáig. Szappanos Péter szerint minden húsipari cégnek fontos, hogy a kiskereskedelmi láncok mellett megtalálja az alternatív értékesítési lehetőségeket is, és az igényes vásárlók számára ilyenek lehetnek a kínálatukban, szolgáltatásaikban megújuló húsüzletek. Az újjal együtt 4 kereskedelmi egységet működtető Pápai Hús a tapasztalatok alapján megvizsgálja a további üzletnyitások lehetőségét, és mindenképpen szeretné bővíteni a szakmai és üzleti kapcsolatait a hazai húsboltokkal, hentesekkel. Szappanos Péter elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben több nehéz időszakot is átélő Pápai Hús a gyárat 2016-ben megvásárló tulajdonos elkötelezett támogatásával sikeres reorganizációt, termék- és technológiai fejlesztést hajtott végre, az idén 2 milliárd forintos beruházásból 26 új gépet vásárolt és üzemelt be. Mindezek eredményeként a járványügyi korlátozások ellenére is kiemelkedő forgalomra számít az ünnepi szezonban – közölte.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmén... Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges ...
Nébih: tovább exportálhat öt magyarországi húsüzem... Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a Nemzeti Élelmiszer...
Házhoz jön a pénz Hamarosan kiírják a kkv-k versenyképességét javító új EU-pályázatokat. Október 2-án Zalaegerszegen a Pénz, de honnan? roadshow keretében Csepreghy Nán...
Augusztus 1-től indul az öntözésfejlesztési pályáz... Az öntözésfejlesztési pályázat módosulásának eredményeként 2016. július 6-a helyett augusztus 1-től lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, mellyel ...
Disznó- és csirkehús helyett sáskát fogunk enni... Komoly problémákat okozhat a jövőben a növekvő társadalom hússzükségletének biztosítása. Szakértők szerint a jelenleg tömegesen tenyésztett és fogyasz...
Mutatjuk, milyen termékeket vásárolhatunk olcsóbba... Jó híreket kaptak a halászati ágazatban dolgozók, ugyanis 2018-tól – ha elfogadják a javaslatot a törvényhozók – jelentősen csökkenhet az étkezési hal...