2 milliárd forintból bővített és dolgozói létszámot is növelt a kaposvári húsos cég

Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft., a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja. A mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező fejlesztésben egy új, 3300 négyzetméteres üzemet építettek a meglévőhöz csatlakozva, továbbá új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projekt része volt még új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is. […]

Tovább…

Kolbászból lesz a kerítés? Nagyot növelt az árbevételén a Gyulahús

Közel 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. A tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben – közölte a társaság ügyvezető igazgatója, Daka Zsolt. A gyulai önkormányzat tulajdonában álló társaság termékeinek (májasok, kolbászfélék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A Békés megyei vállalat termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, és Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók. […]

Tovább…

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmények biztosítása: egy húsüzem tervezése

Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges igényként merülhet fel hűtőkamrák, hűtőházak, esetleg csíramentes ún. tiszta terek kialakításának szükségessége, ahogy ez egy húsüzem esetén kézenfekvő. Ilyen épületek, épületrészek tervezése és építése speciális szaktudást igényel, ahogy speciális, de mára a mezőgazdasági termelés számára is elérhető építési megoldások alkalmazását is feltételezi. Európai színvonalú üzemkomplexum tervezése zajlik Dél-Magyarországon, Bírján községben. A tulajdonos célja, hogy a környéken ismét elterjedjen a marhahús fogyasztása, de a célok között szerepelt a nemzetközi piacra történő kiszállítás lehetősége is, így az állattartáson túlmenően saját feldolgozó és tárolókapacitás kiépítése mellett […]

Tovább…