Közel 900 milliós fejlesztés a bátaszéki baromfifeldolgozónál

870 millió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét a baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták. A cég a fejlesztésre több mint 321 forint vissza nem térítendő támogatást, és csaknem 330 millió forint kölcsönt nyert el.

A projektben a vágósor technológiai korszerűsítése és a vágóüzemcsarnok bővítése is szerepelt. Ezáltal az üzem területe az eddigi 3800 négyzetméterről 5000 négyzetméterre nőtt. Aminek következtében a brojlercsirke-vágósor a korábbi 2 ezer helyett óránként 4 ezer csirke vágását teszi lehetővé. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a cég már nem tudta kielégíteni a meglévő partnerei igényeit az addigi kapacitással. A bővüléssel az üzem fokozatosan növeli termelését – írta a Gazdaságfejlesztés.gov.hu oldal.

Közel 900 millió forintból fejleszt a bátaszéki Bát-Grill Kft. baromfifeldolgozó üzeme a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - képünk illusztráció
Közel 900 millió forintból fejleszt a bátaszéki Bát-Grill Kft. baromfifeldolgozó üzeme a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – képünk illusztráció

Növekvő bevételt termel a bátaszéki baromfifeldolgozó

A társaság 2019-es nettó árbevétele elérte a 6 milliárd forintot, 2018-as adózott eredménye 422 millió forint körül alakul. Várakozásaik szerint idén az árbevétel várhatóan 10-15 százalékkal növekszik majd. Az 1995-ben alapított, mintegy 150 embert foglalkoztató társaság csaknem 60 százalékban a belföldi piacon értékesíti a vágott baromfit, amely kizárólag hazai termelőktől származik. A Bát-Grill Kft. fő tevékenysége a broiler csirkék vágása és elsődleges feldolgozása. Tulajdonosai magyar magánszemélyek és magyar tulajdonban lévő üzleti vállalkozások. A tulajdonosi szerkezet a megalakulás óta csak minimális mértékben változott – írják magukról.

A broiler csirkék vágásáról

Az elsődleges és a továbbfeldolgozási szakasz a gyártási folyamatok tervezésével és előkészítésével kezdődik. A gyártási tervezetet a hazai és külföldi vevői igények alapján állítják össze. A feldolgozási tevékenység minden piacra az európai normáknak teljesen megfelelő körülmények között történik. A korszerű levegős vagy vízpermetezéses előhűtési technológia után darabolják a vágott testeket, majd csomagolják azokat. Brojler csirkék esetén az elektronikus felsőpályás tömegosztályozó berendezéssel történik a termékek egyedi és gyűjtő tömeg-mérése, így lehetőség van pontos, higiénikus egyedi-, illetve gyűjtőcsomagolás elvégzésére, amely alapfeltétele a jó minőségű végterméknek. A csirkedarabolás a vevői igényekhez alkalmazkodva kézi, illetve gépi úton egyaránt végezhető – írja a Baromfi Termék Tanács.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmén... Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges ...
A Közös Agrárpolitika 2014-2020-as időszakának kil... Agrár helyzetértékelés – új KAP-támogatások címmel indult az AgromashExpo csütörtöki napján a szakmai programok sora 10 órakor. A programot Petőházi T...
Nébih: tovább exportálhat öt magyarországi húsüzem... Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a Nemzeti Élelmiszer...
Közel 600 milliárd Ft-tal több támogatás Magyarors... A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősor...
Csak mezőgazdászoknak! Az agrárágazat szereplőit érintő fontos témákról lesz szó a szeptemberi Gazdag Gazda Roadshow 4 állomásán. Tudja, hogy hogyan változik a támogatási, p...
Néhány nap múlva startol a Gazdag Gazda roadshow! ... Négy helyszínen szervezünk konferencianapot arról, hogyan használható a leggyümölcsözőbben az e-kereskedelem az agráriumban. A menün marketingfogások,...