Növényi alapú koronavírus elleni védőoltás kapott engedélyt

Hamarosan újabb koronavírus elleni védőoltás jelenhet meg a kanadai piacon. A kanadai kormány egészségügyi szervezete, a Health Canada ugyanis engedélyezte egy helyi cég, a Medicago által kifejlesztett készítmény használatát. A Covifenz különlegessége, hogy növényi alapú és a vírus egyetlen részecskéjét sem tartalmazza. […]

Tovább…

Bárhol megterem és alig kell gondozni a homoktövis növényt

A homoktövis kevés gondozást igénylő növény, mégis számos betegségre javallott a fogyasztása. A bogyós termései omega-3 zsírsavakban, aminosavakban, és antioxidánsokban gazdagok, a csipkebogyó után a homoktövis gyümölcseiben a legmagasabb a C-vitamin tartalom. Kellemes, savanykás ízű, ezért gyakran használják fel őket lekvár, vagy gyümölcslé készítéséhez. Anyagunkból kiderül, milyen a homoktövistermesztés helyzete Magyarországon. […]

Tovább…

4 előny, ami a biotermékek választása mellett szól

Egyre többen keresik azokat az élelmiszereket, amelyek nem csak ízletesek, tápanyagban és vitaminokban gazdagok, hanem megvásárlásukkal a környezet védelméhez is hozzájárulnak. A biogazdaságokból származó termékeket választva a Föld és az új generáció jövőjét is védik a vásárlók. A kevésbé intenzív földhasználatnak köszönhetően a talaj termőképességét és a természetes regenerálódását is jobban meg lehet őrizni. Anyagunkból kiderül, milyen előnyökkel jár, ha biotermékek kerülnek az étrendbe! […]

Tovább…

A jicama a fogyókúrázók és cukorbetegek ideális zöldsége

Sokak számára ismerős szituáció, amikor egy, a témában járatos személyt arra kéri a barátja, hogy segítsen neki lefogyni, arról faggatja, hogy a teljes étrendjének megváltoztatásával hogyan térhetne az egészség útjára. Mégpedig úgy, hogy soha ne akarjon visszatáncolni.
A dietoflife.com-on olvasható írás egy lehetséges megoldást mutat be – egyetlen zöldségre kihegyezve. És ez a jicama. […]

Tovább…

Csontkovács gondozza a paripákat!

Soltész András könyvében korábban még nem publikált – és könnyen elsajátítható – masszírozási technikákat, lazító és nyújtó gyakorlatokat, valamint gyógytornamódszereket ismertet.
A Lócsontkovácsolás című könyv szerzője egész életét a lovaknak szentelte, nemcsak tenyésztő, kiképző, ménesvezető, de a lovak egészségvédelméért is rengeteget tesz.  […]

Tovább…

Veszélyes is lehet az egészségesnek mondott chiamag, vizsgálják, hogy mennyire

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) legfrissebb értékelése a hőkezelt chiamagok (120 °C feletti hőmérsékleten) feldolgozási vagy főzési eljárások során való biztonságosságára vonatkozik, amely a technológiai szennyező anyagok aggályos szintjének kialakulását eredményezheti. Tovább vizsgálják, mennyire kockázatos a chiamag kiterjesztett felhasználása. […]

Tovább…

10 ok, miért érdemes sok cseresznyét enni

Az ókorban az „istenek eledele” névvel illették a cseresznyét. A legenda szerint a gazdag lakomáiról híres Lucullus hadvezér annyira megkedvelte a ropogós, lédús gyümölcsöt, hogy perzsa hadjárata alatt a csatákban is volt nála, majd Rómába visszatérve is vitt magával a termesztéshez. Ma már közel 1000 fajta cseresznye létezik szerte a világban, különböző színnel, mérettel, ízzel. Elindult a szezon, ezért érdemes belőle minél többet enni. Az okokról anyagunkban írunk bővebben. […]

Tovább…

Leírtuk a homoktövis fogyasztásának előnyeit és hátrányait

A homoktövis rendkívül gazdag vitaminokban, például 10-szer több C-vitamin van benne, mint a citromban. E-vitamin tartalma miatt antioxidáns hatású, olaja 4 különböző omega-zsírsavat is magában foglal. A különleges növénynek immunrendszer-erősítő és öregedésgátló hatást is tulajdonítanak. A fanyar ízű termés feldolgozva dzsemként, borként, ivóléként, likőrként, gyümölcslé, vagy kompót formájában fogyasztható. Leveléből pedig erősítő hatású tea készíthető. […]

Tovább…