Egészséges, vagy káros a csak növényi alapú táplálkozás?

Napjainkban egyre népszerűbb a csak növényi alapú táplálkozás. Egészségügyi, környezetvédelmi és állatjóléti előnyei is vannak, ha az ember mindennapi étrendjében növeli a növényi alapú élelmiszerek arányát. Azonban a nem megfelelő táplálkozással hiánybetegségek is kialakulhatnak. Anyagunkban a vegán és a vegetáriánus étrenddel kapcsolatban elterjedt 4 félreértést vettünk sorba. […]

Tovább…

A 3+1 legnagyobb tévhit a növényi alapú táplálkozásról

Több olyan megállapítással is találkozhatunk a növényi alapú táplálkozás tekintetében, amelyek terjednek a köztudatban, viszont nem feltétlenül mondhatók igaznak. Így például az is, hogy a vegán és vegetáriánus étkezés hiánybetegségeket okozhat, illetve hogy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű termékekről, eleget tehetünk a fenntarthatóságért. Tény, hogy a húsmentes étkezésnek is vannak előnyei, viszont nem mindegy, hogy milyen ételeket választunk étkezésre. […]

Tovább…

Vegán termékeket is készít a kínai-magyar húsos cég

Új gyártási korszakot kezdett a Pápai Hús Kft. A Veszprém megyei cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. Az évszázados élelmiszergyártási hagyományokat gyakorló, ma már kínai tulajdonú társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és amelyeket akár a vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatnak. […]

Tovább…