A 3+1 legnagyobb tévhit a növényi alapú táplálkozásról

Több olyan megállapítással is találkozhatunk a növényi alapú táplálkozás tekintetében, amelyek terjednek a köztudatban, viszont nem feltétlenül mondhatók igaznak. Így például az is, hogy a vegán és vegetáriánus étkezés hiánybetegségeket okozhat, illetve hogy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű termékekről, eleget tehetünk a fenntarthatóságért. Tény, hogy a húsmentes étkezésnek is vannak előnyei, viszont nem mindegy, hogy milyen ételeket választunk étkezésre. […]

Tovább…

Kínában terjeszkedne tovább az amerikai műhúsipar

A Kínában terjedő sertéspestis-járvány következménye, hogy megnövekszik a hatalmas ázsiai ország igénye az alternatív fehérjeforrások iránt. Legyen szó baromfi- és marhahúsról, vagy növényi eredetű fehérjéről. Ezek a helyettesítő termékek a sertéshús árának emelkedésével ráadásul valamivel olcsóbbak is. Két, amerikai egyesült államokbeli cégnél úgy gondolják, ezzel olyan rés nyílt a húspiacon, amin nagyon jól kereshetnek az alternatív fehérjéikkel. Ám nem biztos, hogy sikerrel járnak. […]

Tovább…