Vegán termékeket is készít a kínai-magyar húsos cég

Új gyártási korszakot kezdett a Pápai Hús Kft. A Veszprém megyei cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. Az évszázados élelmiszergyártási hagyományokat gyakorló, ma már kínai tulajdonú társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és amelyeket akár a vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatnak.

A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsa és szendvicsfeltét után újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgoznak. Szappanos Péter ügyvezető szerint a pápai cég olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási színvonalat, gyártási kultúrát tart fent, amit más termékek előállítására is lehet hasznosítani. Itt az ideje, hogy hazai élelmiszergyártóként bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez – mondta Szappanos Péter, aki szerint a pápai cég termékfejlesztésben és -gyártásban is ennek a változásnak az élére akar állni.

Új vegán termékekkel igyekszik piacokat nyerni a Pápai Hús Kft.
Új vegán termékekkel igyekszik piacokat nyerni a Pápai Hús Kft.

Egyre több húsfogyasztó törekszik ugyanis sokszínűbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Például a vegán burgerek már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók.

Szendvicsfeltét és hamburgerpogácsa

Ismert befektetők gyorsan növekedő új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is komoly lehetőséget látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben. Ezt felismerve fejlesztették ki a vállalatnál a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek azon kívül, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét, így laktózmentesek, egyben szója- és gluténmentesek is. A vegán termékek alapanyaga a borsó. Ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Borsóból készülnek a vegán termékek
Borsóból készülnek a vegán termékek

A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek munkát biztosító Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. 2 milliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az előállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá.

Vegán burgerpogácsa
Vegán burgerpogácsa
Share Button

Kapcsolódó cikkek

Lopott sertéshús Máriakálnokon A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság beosztottjai szerdán hajnalban Máriakálnok belterületén ellenőriztek egy tehergépkocsit. A megállított tehergépko...
Önkéntes jelölés segít eligazodni a GMO-mentes ter... Szeptember 20-án lépett életbe egy új rendelet, amely szabályozza a GMO-mentes termékek, élelmiszerek és takarmányok forgalmazását. Mivel az unióban n...
Egérürülék a húsboltban, lecsapott a kommandó... Ismét lecsapott a törvény keze, ezúttal Győr-Moson-Sopron megyében razziázott a Nébih. Egy húsboltban és a hozzá tartozó előállító üzemében számtalan ...
Disznó- és csirkehús helyett sáskát fogunk enni... Komoly problémákat okozhat a jövőben a növekvő társadalom hússzükségletének biztosítása. Szakértők szerint a jelenleg tömegesen tenyésztett és fogyasz...
Mire figyeljen sonka vásárlásakor Ugyan már nagypéntek van és a boltok ma zárva tartanak, de holnap még mindenki megveheti az ünnepi asztalra való finomságokat. Sonkát és tojást azonba...
Csendes penészgyilkos jelent meg Ausztráliában Megpenészedett a kenyér, a felvágott, vagy a gyümölcs? Egy ausztrál találmány révén talán megszabadulhatunk a penésztől. A Perth városában lévő Murdo...