Ez a világ legdrágább bora, ami ráadásul magyar

40 ezer dollárt, azaz több mint 11 millió forint az ára egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszencia bornak. Ez a magyar bor a legdrágább az egész világon. Utánanéztünk, hogyan készül, és miért kérnek ennyit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mádon bejegyzett cég italáért. Az Index bukkant rá a Fortune cikkére, ezt az anyagot szemléztük. Az újság részletes cikkben foglalkozik azzal, hogy miért kerül ennyibe ez a tokaji bor. Egy üveg Esszencia előállításához több mint 180 kg szőlőt használnak fel. A bogyókat ráadásul kifejezetten sokáig kell érlelni, ráadásul az összeset kézzel szedik le. Ennek következtében mindössze 18 üveggel készült belőle, ami valódi ritkasággá […]

Tovább…

A tokaji aszú bevenni készül az Egyesült Államokat is

Elindult ″Az aszú éve″ kampány az Egyesült Államokban, ahol a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai termékekre, és bejuttassa őket az észak-amerikai piacra. A tokaji aszú Amerikát is meghódíthatja.atja. […]

Tovább…

Az év, amikor minden az aszúsodást segítette

Jól jött az aszúsodás a tokaji borvidék termelőinek, ezzel pedig az egyik legkiemelkedőbb minőségű évjárat lehet a 2017-es a Tokaj-hegyaljai borvidéken. Az utóbbi évek aszútermelése nem volt kiemelkedő, de az idei év kiváló minősége és a tavalyinál nagyobb mennyisége jót tesz a szőlőgazdáknak Hegyalján. […]

Tovább…

Valami bűzlik a tokaji szőlőfelvásárlás körül

Nagy, és nem várt izgalmakat hozott az idei tokaji szőlőfelvásárlás a legendás Zempléni borvidék kistermelőinek. Állításuk szerint nyomott árak, és késve kötött szerződések nehezítették a szezonjukat. A felvásárló állami cégnek viszont más a véleménye. […]

Tovább…