Ahogy a természetnek, a kertészeknek is fel kell készülniük a tavaszra

Nagyot téved, aki azt gondolja, hogy az év elején nincs igazán sok tennivaló a kertben. Valójában ez az időszak kiváló alkalom arra, hogy rendszerezzen és számot vessen az ember, ilyenkor van lehetőség a sikeres tavasz és nyár megalapozására is.
A február mindig fordulópont egy kert életében: kint még hideg van, de már érkeznek a tavasz első jelei. A napok egyre hosszabbodnak, és lassan felébrednek a földben szunnyadó magok és virághagymák. […]

Tovább…

Itt a szezon, végre megjöttek a magyar zöldségek az üzletekbe

A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás, illetve üvegházi) zöldségek. Paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma és sárgarépa is elérhető. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra kéri az embereket, hogy válasszák a friss hazait, segítsék ezzel is a magyar gazdákat! Az év ezen időszakában még a hajtatott zöldségek kaphatók, de hamarosan érkeznek a szabadföldi zöldségek is. […]

Tovább…

Retek, ecetes gomba és lilahagyma is lehet a befőttesüveg kincse

Sokan szeretik a lehető legtöbbet megőrizni a nyári termény ízéből télen is, ezért teszik befőttesüvegbe a kedvelt zöldségeket és gyümölcsöket. A hideg hónapokban aztán a kamra polcáról levéve lehet élvezni a finom ízeket. Azonban érdemes lehet a megszokott befőtteken kívül néhány, a többségnek szokatlan recepttel is megismerkedni. Ilyen például a savanyított retek, a lilahagyma lekvár és az ecetes gomba is. […]

Tovább…