Fenyegeti az agyműködést a kognitív hanyatlás: 4 hagyományos és 3 különleges étellel is küzdhetünk ellene

A kognitív hanyatlás sokkal gyakoribb, mint azt sokan gondolnák. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban minden kilencedik felnőttből egy érintett. Szerencsére a kutatások szerint több étkezési szokás is csökkentheti a demenciához hasonló betegségek kockázatát. Érdemes odafigyelni rá, milyen ételek kerülnek a tányérra. […]

Tovább…

10 növény, amelyet érdemes most elvetni

A tavaszi időszakban sokan adják a fejüket kertészkedésre, és virágok ültetésére, amely kifejezetten jó hatással van az emberi testre. És abban az esetben, ha az ember nem csak virágokkal szeretne foglalkozni, hanem zöldségek termesztésével is, szintén ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy néhány leveles zöldséggel gyarapítsuk kertünk kínálatát. Az alábbi hazai zöldségek tökéletesek erre a célra, így a megfelelő gondozás mellett idén nyáron biztos forrásból készíthetjük ételeinket, hiszen saját termesztésünk kerül az asztalra. […]

Tovább…

Magyarország súlya szinte kimutathatatlan az EU spenótpiacán

A FAO adatai szerint az utóbbi években folyamatosan növekszik a spenót termőterülete a világon, jelenleg 929 ezer hektáron folyik a termesztése, ahol összesen 27,8 millió tonnát termeltek 2017-ben. A globális termelés 92 százalékát Kína adja. Jelentős termelők még az Egyesült Államok, Japán, Törökország, Indonézia és Franciaország. […]

Tovább…