Elő a befőttes üvegekkel! Régi idők praktikája az infláció ellen

Ma többnyire csak hobbiból főzünk be bármit, de az is igaz, hogy kezd egyre nagyobb divatja lenni a házi készítésű finomságoknak. És egyre fontosabbá válik, hogy tudjuk, mit eszünk meg, a soha nem látott tempóval és magasságba szökkenő élelmiszerárakról nem is beszélve. Ráadásul rengeteget takarítunk meg, hiszen egy bolti szilvabefőtt árának töredékéért készíthetünk el akár tripla mennyiséget. […]

Tovább…

Retek, ecetes gomba és lilahagyma is lehet a befőttesüveg kincse

Sokan szeretik a lehető legtöbbet megőrizni a nyári termény ízéből télen is, ezért teszik befőttesüvegbe a kedvelt zöldségeket és gyümölcsöket. A hideg hónapokban aztán a kamra polcáról levéve lehet élvezni a finom ízeket. Azonban érdemes lehet a megszokott befőtteken kívül néhány, a többségnek szokatlan recepttel is megismerkedni. Ilyen például a savanyított retek, a lilahagyma lekvár és az ecetes gomba is. […]

Tovább…