Már elérhetőek a hazai üzletek polcain a magyar termesztésből származó friss tavaszi zöldségek. A növényházakban megtermelt paradicsom, paprika, uborka és salátafélék vitamintartalma és élelmiszeregészségügyi biztonsága egyaránt igen magas, ráadásul a friss magyar áruk mind ízben, mind frissességben sok esetben felülmúlják az importot. […]
Címke: magyar zöldségek
Már biztos, hogy jelentősen drágulnak a magyar zöldségek
A kultúrnövények számára kedvezőtlen kora tavaszi időjárás miatt kevesebb zöldség kerül idén a boltokba. Ez egyúttal jelentős áremelkedést is jelent. Többet kell majd fizetni a zöldségekért, mint korábban. A folyamat az egyébként is drágább bio- vagy organikus termesztésű zöldségeket is érinti. Azonban ezek a magasabb áruk ellenére egészségesebbek és környezettudatosabbak is. Egy kertészeti szakértő elemezte a helyzetet. […]
Itt a szezon, végre megjöttek a magyar zöldségek az üzletekbe
A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás, illetve üvegházi) zöldségek. Paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma és sárgarépa is elérhető. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra kéri az embereket, hogy válasszák a friss hazait, segítsék ezzel is a magyar gazdákat! Az év ezen időszakában még a hajtatott zöldségek kaphatók, de hamarosan érkeznek a szabadföldi zöldségek is. […]
Agráregyetemen fejlesztik a magyar zöldségek és gyümölcsök versenyképességét
A hazai zöldség-gyümölcs ágazat innovatív fejlesztését és versenyképességének növelését tűzte ki egyik céljának Magyarország legnagyobb agráregyeteme, a Szent István Egyetem. A pályázati forrásokból megvalósuló K+F projekt középpontjában a kertészeti termékek eredetiségvizsgálata, a tárolhatóságuknak javítása, illetve a hozzáadott értéküknek növelése áll. Az élelmiszer-biztonsági kérdésekre különösen nagy figyelmet szentelnek a magyar zöldségek és gyümölcsök fejlesztésekor. […]