Az uniósnál nagyobb mértékben nőtt az egész csirke hazai átlagára

266 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2023 első két hetében, ami 22,2 százalékos növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A magyarországi ár 67,6 százalékkal növekedett ugyanebben az összehasonlításban. A csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 57,3 százalékkal, a csontos csirkemellé 39,2 százalékkal nőtt, a csirkemell (összesen) ára 57,8 százalékkal, a csirkecombé pedig 44,1 százalékkal emelkedett 2023 első két hetében 2022 első két hetéhez hasonlítva. […]

Tovább…

Növekedés előtt az uniós baromfitenyésztés a koronavírus és a madárinfluenza ellenére

Ebben az évben várhatóan növekedni fog az EU baromfitenyésztése, bár várhatóan mérsékelt ütemben. Az Európai Bizottság arra számít, hogy a növekedés 1,2 százalékkal lesz magasabb, mint tavaly, ugyanis a fogyasztók a drágább húsokat a baromfihússal helyettesítik. Bár ez az arány nem ér fel a 2019-es év növekedéséhez, amikor 1,6 százalékos változást tapasztaltak pozitív irányba, mégis ennek köszönhetően megtérülhet a koronavírus miatti leállás kiesése. A járvány hatása főként a nehezebben értékesíthető fajták esetében lesz feltűnő, mint a fürj, a kacsa, a galamb vagy a gyöngytyúk. […]

Tovább…

128 millió baromfi végezte vágóhidakon az idei első félévben

Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) szeptemberben megjelent előrevetítése szerint az USA csirkehústermelése 3 százalékkal emelkedhet 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A pulykahúsok termelése nem változik számottevően ugyanekkor. Szakértők szerint az Egyesült Államokban az egy főre jutó csirkehúsfogyasztás csaknem 2 százalékkal nőhet 2018 harmadik negyedévében ugyanebben az összehasonlításban, míg a pulykahúsfogyasztásban nem várható lényeges változás. Az USA csirkehúsexportja 5 százalékkal emelkedhet, míg pulykahúsexportja 5 százalékkal csökkenhet a megfigyelt periódusban. […]

Tovább…