Jól alakul a baromfihús piaca, köszönhetően a magas sertés- és marhahús áraknak. Az alacsony takarmányozási költség és a magas kereslet hatására tovább csökkent a baromfihús ára. […]
Címke: baromfipiac
Hazai értékesítési és export lehetőségek a baromfipiacon
Az elmúlt évek során a hazai húsfogyasztáson belül – mennyiségét tekintve – viszonylag növekedett a baromfihús szerepe. Hogy mik a hazai és export lehetőségek, kiderül cikkünkből. […]
Baromfi kisokos
Mit eszik a baromfi? Hogy neveljem fel helyesen a tyúkokat, libákat, pulykákat, kacsákat? Hogyan lesz szép sárga bőrszíne a csirkének? Ha baromfitartásban gondolkodik, ezt a cikket mindenképpen olvassa el! […]
Gót kakas, vagy szénné égett tyúk?
Nem, nem égett oda, sem szénné, és nem is műtyúkról van szó. Egyszerűen, csak ilyen fajta. Nemcsak a tolla, és a taraja fekete, de az egész állat, a bőre is sötét színű. A fajtát úgy hívják: Ayam Cemani. Bizonyára meglepődne Ön is, ha a nagymamája egy ilyet tálalna fel petrezselymes krumplival és egy jó kis házi csalamádéval! […]
4 ok, amiért sikeres a magyar baromfiipar
55 évvel ezelőtt kezdődött el a hazai baromfitenyésztés fejlesztése, és azóta is töretlen a sikere. A baromfihús (kifejezetten a csirkéé) fogyasztása folyamatosan nő nem csak itthon, de az egész világon. De vajon, minek köszönheti sikerét? […]
Fejünkre nőnek a baromfik?
1960 óta az étkezési célra tenyésztett pulyka a kétszeresére, a tyúk pedig majdnem az ötszörösére nőtt. Bár kevesebb pulykát fogyasztanak a világon, mint 55 éve, a csirkehús világhatalomra tör. Mi ennek a túlzott növekedésnek az oka? […]