Gépek a szálastakarmány betakarításához

A kérődző haszonállataink minőségi és gazdaságosságos tenyésztése csak a jó minőségű takarmányforrásokra alapozható. A szálastakarmányok minőségét megőrző szántóföldi technológiai előírások, az agrotechnikai követelmények betartásával és magas színvonalú műszaki kiszolgálással, új, korszerű, megbízható gépek alkalmazásával lehetséges. Ezek betartása azért fontos, mert a betakarított szálastakarmányok minősége már a szántóföldön eldőlhet. Azt a betakarítás optimális időpontban történő elvégzése lényegesen meghatározza. […]

Tovább…

Tojásból készítenek tejhelyettesítő termékeket a Szent István Egyetem kutatói

A tojásban fejlődő embrió számára minden feltétel biztosított egy egészséges madár kikeléséhez, az emberi táplálkozásban pedig a tojás kiegyensúlyozott forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének. Sokrétű mivoltára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának és Élelmiszertudományi Karának kutatói is felfigyeltek, így jelenleg is több kutatás foglalkozik például a tejtermék-helyettesítő termékek tojás felhasználásával történő előállításával. […]

Tovább…

400 milliós fejlesztés: 19 halnevelő tó épült meg a szarvasi Halászati Kutatóintézetben

Közel 400 millió forintos uniós támogatás segítségével alakítottak ki 19 halastavat a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Halászati Kutatóintézetben (HAKI) Szarvason – jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Halasi-Kovács Béla, a HAKI igazgatója elmondta, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Programból (MAHOP) elnyert 393,4 millió forintból Csordajárás területén 17 hektáron 19 halnevelő tó létesült tápcsatornával, töltő- és lecsapoló csatornákkal együtt. […]

Tovább…

Kevesebb antibiotikum a takarmányban: közel 1 milliárdos támogatásból fejlesztett takarmánykiegészítőket a magyar-kanadai cég és a SZIE

Egyre inkább az antibiotikum-mentes húsokat részesítik előnyben az élelmiszergyártók és a fogyasztók is. Ez komoly kihívást jelent az állattartók számára, akik a szigorú előírások betartása végett keresnek alternatív megoldásokat. Egy kanadai-magyar biotechnológiai cég az NKFI Alap segítségével, a Szent István Egyetemmel együttműködésben fejleszt olyan természetes, gyógynövény alapú takarmánykiegészítő termékeket, amelyekkel kevesebb antibiotikummal is nevelhetők egészséges sertések. […]

Tovább…

Innovációkkal hozna változást a mezőgazdaságban a Corteva

A Corteva Agriscience növelte árbevételét és eredményét az év első kilenc hónapjában az előző év hasonló időszakához képest, és megerősítette a 2020-ra vonatkozó előrejelzését. A társaság globális és helyi szintű éves teljesítményének összefoglalóját a cég vezetői a november 12-én megrendezett online Média Klub keretében ismertették a résztvevőkkel. […]

Tovább…

Családi cégből lett a világ vezető sajtgyártója a Lactalis csoport

A ma is családi tulajdonban lévő Lactalis cégcsoportot 1933 októberében, 87 évvel ezelőtt alapította André Besnier Franciaországban. Kezdetben csak néhány penészes camembert készült az épület falai között, kézi gyártással. A cég irányítását fia, Michel 1955-ben vette át, az ő nevéhez fűződik a President márka létrehozása 1968-ban. Az 1970-es években kezdődött a cégcsoport terjeszkedése. Ezt először francia földön tették meg, amit az 1990-es évektől erőteljes nemzetközi terjeszkedés követett. Ennek következtében a családi cégcsoport 1999-ben vette fel a Lactalis nevet. […]

Tovább…