Napi 12 tonna mozzarellát gyártanak majd a Komáromban épülő üzemben

Naponta 12 tonna mozzarella sajt készítésére képes üzemet épít 4,7 milliárd forintos ráfordítással a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán – mondta el Marczali Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek. A cégvezető tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással készülő sajtüzem naponta 100 ezer liter tejet dolgoz fel a Komárom külterületén található Bartusekpusztán. A szükséges tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelése fedezi. Az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében Olaszországba exportálják. A beruházáshoz a társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után. […]

Tovább…

Krédójuk a sajtfogyasztás: 15 éves a Magyar Sajtlovagrend

A Tej Terméktanács által 2003-ban létrehozott Magyar Sajtlovagrend feladata elsősorban a hazai sajtgyártás rangjának emelése és a fogyasztás népszerűsítése. Az Alapítvány – a Magyar Sajtlovagrenddel kapcsolatos – törekvése, hogy az valódi irányítással, hatékonyabban és megfelelően működjön. Fontos számukra, hogy a rendezvényeken a Sajtlovagok mindig magas számban jelenjenek meg. […]

Tovább…

Vaddisznók miatt került veszélybe az egyik leghíresebb francia sajt

Olyannyira elszaporodtak a vaddisznók Franciaország északkeleti részén, hogy komoly veszélybe került a rendkívül erős illatáról híres francia sajt, a Munster. A vaddisznók ugyanis éppen azokat a legelőket dúlják fel, ahol a különleges sajt készítéséhez tejet termelő tehenek legelnek. […]

Tovább…

A szépvíziek csodája, azaz összefogással minden lehetséges – Romániai élménybeszámolónk

Pár héttel ezelőtt lehetősége volt munkatársunknak ellátogatni Hargita megye egyik falujába, ahol betekintést nyerhetett a Szépvízi tejfeldolgozó üzem mindennapjaiba. Élménybeszámolóját a következőkben olvashatják, melyben az összefogás, kitartás példátlan párost alkotnak. […]

Tovább…