Gépek a szálastakarmány betakarításához

A kérődző haszonállataink minőségi és gazdaságos tenyésztése csak a jó minőségű takarmányforrásokra alapozható. Ez a szálastakarmányok minőségét megőrző szántóföldi technológiai előírások és az agrotechnikai követelmények betartásával, valamint magas színvonalú műszaki kiszolgálással és új, korszerű, megbízható gépek alkalmazásával lehetséges. Ezek betartása azért fontos, mert a betakarított szálastakarmányok minősége már a szántóföldön eldőlhet. Azt a betakarítás optimális időpontban történő elvégzése lényegesen meghatározza.

A szálastakarmány-betakarítás műveletéhez szükséges gépeket gyárt az ír McHale családi vállalkozás. A magyarországi, szolnoki gyárban készülő körbálázói mellett az utóbbi években bővült a termékkör, lefedve így a szálastakarmány-betakarítás teljes műveletét. A korábban a bálacsomagolók, körbálázók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges adapterek fejlesztésére, gyártására specializálódott cég kínálatában mára a tárcsás fűkaszák és rendkezelők is megtalálhatók. Az élvonalban járó gépek minőségükkel, teljesítményükkel, értékállóságukkal a világ több mint 55 országában bizonyítottak, mely előnyöket számos hazai gazdálkodó is tapasztalja és alátámasztja.

McHale Pro Glide tárcsás fűkasza kombináció.

A termékkínálatban szereplő körbálázók változókamrás, illetve fixkamrás kivitelben egyaránt készülnek. A gépek alapfelszereltségként rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek az üzembiztos, nagyteljesítményű, jó minőségű bálakészítéshez. Ilyenek – csak néhányat említve – a 2,1 méter munkaszélességű rendfelszedő, a traktorból vezérelhető eltömődésgátló, az aprítókések, az automatikus láncolajzás, a kenhető csapágyazás, a hálókötözés, a robusztus és masszív kialakítás. A McHale bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

McHale V6750 változókamrás bálázó
McHale F5500 fixkamrás bálázó

Az elmúlt évek csapadékos időszakai beigazolták, hogy a bálacsomagolás útján, a veszteségek minimalizálása mellett, jóval értékesebb takarmány állítható elő, szemben a szénakészítéssel. Ehhez kínál bálacsomagoló gépeket a McHale, melyekkel optimális időben, hatékonyan, üzembiztos körülmények között lehetséges kiváló minőségű takarmányt készíteni. A bálacsomagolás során igény merülhet fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására. Az ehhez szükséges megfogó adapterek szintén megtalálhatóak a McHale kínálatában.

McHale 991BE bálacsomagoló

A szálastakarmány betakarításhoz közvetve kapcsolódnak a bálák felhasználását megkönnyítő, bálabontó gépek és bálaszeletelő adapterek. A McHale bálabontók egyaránt alkalmasak száraz anyagok kifújására, például almozáshoz, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is. A McHale bálaszeletelőkkel a bálák félbe vagy kisebb részekre vághatóak, leegyszerűsítve a bálák kiosztását vagy elősegítve a takarmánykeverőkkel történő keverék készítését.

McHale C460 bálabontó

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis támogatása. Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

www.mchale.net
Telefon: +36 56 527 112
mchale@mchale.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A McHale idei újdonsága a rendkezelő Bővítette a kínálatát a szálastakarmány-betakarítás specialistájának számító McHale vállalat. A hannoveri Agritechnica mezőgazdasági kiállításon a gép...
855 millióból fejlesztett a McHale és három magyar... Csaknem egymilliárd forintból, 50 százalékos európai uniós támogatással fejlesztette a mezőgazdasági gépgyártást Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar ...
Rozsomák a magyar szántón, precíziós permetező, re... Magyar fejlesztésű kultivátort, valamint precíziós permetezőt és egy remek rendsodrót néztünk meg az AGROmashEXPO rendezvényen és és írtunk róluk két...
Élőmunkaigény csökkentése bálabontó-kiosztó gépekk... Egyre több hazai állattartó használ bálabontó-kiosztó gépet az istállók almozásához, a szálastakarmány-bálák jászolba történő kiosztásához vagy takar...