Kitett magáért a tavalyi év időjárása, nem hagyta pihenni a jégeső elhárítókat. Összesen 39-szer kellett beavatkozniuk. Ezek közül a legveszélyesebb a május 6-án kitört vihar volt. […]
színes
Mégsem a Zika okozza a mikrokefáliás megbetegedéseket?
Az utóbbi időben nagy port kavart a hír, amely szerint a mikrokefália nevű fejlődési rendellenességben szenvedők száma jelentősen megugrott. Ennek okozójaként több okot is felsoroltak a szakemberek, többek között az egyik egy hazánkban is használható növényvédőszer-hatóanyagot is. […]
Extrém körülményeket is kibír a futólonc
A futóloncok közé számos növény tartozik. Még nem túl elterjedt növények, de egyre több kertben fordulnak elő, ezért érdemes beszélni tartásukról, metszésükről. Következzen néhány hasznos tanács, amelyeket megfogadva akár az Ön kertje díszévé is válhat a futólonc. […]
Mindezekre kiváló a citrom
Még mindig tél van, így a gyümölcskínálatban a boltok polcain még a citrusfélék dominálnak. Narancs, mandarin, grapefruit és citrom, ebből áll paletta. A citromot általában tea ízesítésére és néhány étel ízesítésére használjuk, pedig egy sor más célra is használhatjuk még fel ezt a fanyar ízű citrusfélét. […]
Új ösztöndíjpályázat a fenntarthatóság jegyében
Idén is útjára indul a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat! Célja, hogy azokat a fiatal gazdákat segítse, akik az agrárium fenntarthatü, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt. A fiatal gazdák segítsége pénz formájában érkezik. […]
Gránátalmás kozmetikum és csicsókás meggylekvár a bio kiállításon
Idén összesen 12 magyar kiállító mutatja be termékeit a nürnbergi BIOFACH Nemzetközi Bio-élelmiszer és Bio-áru Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon. Érdekesség idén, hogy már bio kozmezikumok is helyet kapnak a seregszemlén. […]
A sikeres palántanevelés titkai
Sokan el sem gondolkodnak ezen, mondván, hogy a piacon életerős palántákat lehet venni nem is túl drágán, minek vesződni a palántaneveléssel? Pedig nincs jobb érzés, mint amikor a már magonc kortól saját kezűleg nevelt növényről fogyaszthatjuk el a finom és egészséges zöldséget. Néhány szabályt betartva ezt bárki megteheti. […]
Haszonállat, ami kibírja a mínusz 60 fokot
Nem csak a növénytermesztésben, hanem az állattenyésztésben is alkalmazkodnunk kell az éghajlatváltozáshoz és a változó körülményekhez. Van egy olyan haszonállat, ami akár mínusz 60 fokban is képes a túlélésre, de sokkal több extrém tűrőképességű fajtára lenne szükség, ha nem akarunk kiszolgáltatottá válni az időjárásnak. […]