Saját termesztésű wasabi kerül az éttermekbe

A McCormack Family Farms a jellegzetes japán növényt nagy mennyiségben fogja szállítani ír éttermek és élelmiszer-feldolgozók számára. A wasabi mint ismeretes, nehezen termeszthető. A Beotanics növényfejlesztési szakemberekkel együttműködve a McCormacknak sikerült biztosítania egy japán nemesítési vonalakból származó, fenntartható módon termesztett wasabifajtát. […]

Tovább…

A városba viszik a növénytermesztést a japánok

A vertikális növénytermesztési technológiákat alkalmazó „zöldséggyárak” jelenthetnek megoldást a japán mezőgazdaság komoly problémáira, amit az egyre öregedő lakosság és a népesség városokba települése okoz. A magyar agráriumhoz hasonlóan a távol-keleti országban is jelentős az idős gazdák aránya, ami gondot jelent a termelés fenntartásában. A japán mezőgazdasági termelők átlagéletkora 67 év, és nagyon kevesen veszik át a helyüket a gazdálkodásban. Ezért a városba viszik a növénytermesztést: egyre terjed a vertikális növénytermesztés Japánban. […]

Tovább…

A japán regionalizáció eredménye: könnyebben szállíthatnak húst a magyarok járvány esetén

A magyar sertéshús japán szállítási lehetőségeiről tárgyalt Budapesten a japán agrártárca élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi hivatalának főigazgatója – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Arai Yutaka a KKM külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosával, Budai Gyulával tárgyalt. A megbeszélések fő témája a regionalizáció volt. Ennek lényege, hogy állategészségügyi problémák, járványok esetén csak a fertőzött területről tiltják meg a hús és a hústermékek kiszállítását, nem az egész országból. […]

Tovább…

Árőrület Japánban: hatalmas összegért adtak el két darab mangót – videó

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó Japán Mijazaki prefektúrájában a szezon első piaci árverésén. A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka gyümölcsei a Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű. […]

Tovább…