A japán regionalizáció eredménye: könnyebben szállíthatnak húst a magyarok járvány esetén

A magyar sertéshús japán szállítási lehetőségeiről tárgyalt Budapesten a japán agrártárca élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi hivatalának főigazgatója – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Arai Yutaka a KKM külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosával, Budai Gyulával tárgyalt. A megbeszélések fő témája a regionalizáció volt. Ennek lényege, hogy állategészségügyi problémák, járványok esetén csak a fertőzött területről tiltják meg a hús és a hústermékek kiszállítását, nem az egész országból. […]

Tovább…

A magyar húsok exporttilalmának feloldását kérte az agrárminiszter a kínai partnertől

Wang LingJunnal, a Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével egyeztetett Nagy István agárminiszter. A találkozón Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket beszélték meg a felek. Egyetértettek abban, hogy a két ország közötti együttműködés a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén egyaránt bővíthető. Hazánk szeretné elérni, hogy a magyar húsok exporttilalma megszűnjön Kína felé. […]

Tovább…

Több élő állat és állati eredetű termék mehet külföldre

Az elmúlt időszak kéknyelv megbetegedései miatt hátrányos helyzetbe kerültek a magyar gazdák. A piacok újbóli megnyitása érdekében egyeztetések kezdődtek több országgal, a megbeszélések pedig meghozták a várt eredményt. Tovább bővül ugyanis az exportra engedélyezett állati eredetű termékek köre. Többek között nyúlhúst és marhahúst is szállíthatunk Kanadába és Törökország is újra fogadja a magyar élő marhákat. […]

Tovább…