Nyolc, a baromfialom minőségét befolyásoló táplálkozási tényező

z ólakban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a baromfialom minőségére, alomanyagként használnak különböző típusú almot, például rizshéjat, mogyoróhéjat stb. Nem megfelelő kezelés esetén ezek az anyagok termelési és jóléti problémákat okozhatnak, beleértve a penészesedést, a mellhólyagok kialakulását, a talpbőrgyulladást (FPD) és az aszpergillózist, ezek mind gazdasági veszteségekhez vezetnek. […]

Tovább…

Mikroszkóp alatt a mikrobiális sokféleség a baromfiágazati rendszerekben

A brojlertermelési rendszer típusa jelentősen befolyásolja mind a madarakat, mind a környezetüket, és a különböző tenyésztési rendszerekhez eltérő mikrobiális sokféleség, közösség társul. A North Carolina State University kutatói az állatok növekedésének optimalizálása, a jólét fokozása  céljából vizsgálták a brojlertenyésztési rendszerek hatását a gazdaságok mikrobiom-összetételére és környezetükre. […]

Tovább…

Probiotikus élesztő alkalmazása a baromfitakarmányban

A probiotikus élesztő és a belőle készült élesztőtermékek a termelési teljesítmény, a bélrendszer egészségének és az immunválasz javítására használatosak a baromfitakarmány-iparban.A Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces boulardii, Pichia guilliermondii, Kluyveromyces fragilis, Kluyveromyces lactis és Aspergillus oryzae a baromfitakarmányokban gyakran használt gombák. […]

Tovább…

Mesterséges intelligenciával figyelik meg a baromfiak bélrendszerét – megvan rá a finanszírozás

A brojlerek precíziós tenyésztésében a fertőzések és az antimikrobiális rezisztencia kimutatására, valamint az új terápiák támogatására szolgáló kutatás egy 11,5 millió fontos brit kormányzati beruházás egy részét kapja. A Tania Dottorini, a Nottinghami Egyetem docense által vezetett új megközelítés a bélmikrobiom mesterséges intelligencia és omika segítségével történő megfigyelését foglalja magában […]

Tovább…

Hatalmas előrelépés az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelemben

antimikrobiális rezisztenciát a baromfiaknál előforduló halálos E. Coli-fertőzés kezelésében. A Surrey Egyetem által vezetett tanulmányban egy újszerű, fémből származó komplex hatékonyságát vizsgálták az antibiotikumokkal szemben egyre ellenállóbbá váló Avian Pathogenic Escherichia coli (APEC) kezelésében. […]

Tovább…

A bakteriofág mint a baromfibélrendszer egészségének javítását szolgáló eszköz

Az egészséges bélrendszer fenntartása fontos stratégia az állattenyésztésben, mivel pozitívan hathat a madarak termelékenységére és az ágazat jövedelmezőségére. A bél fő szerepe a „tápanyagok felszívódásában” és a „hulladékok kiválasztásában” jelentősen fejlődött, és a legújabb eredmények rávilágítanak a bélnek az immunitásra, az anyagcserére és az általános teljesítményre gyakorolt döntő hatására […]

Tovább…

Az Ukrajnából származó baromfibehozatal növekedése veszélyezteti az uniós ágazatot

Az Európai Unió kereskedelmi szervezete, az AVEC szerint az Ukrajnából származó baromfibehozatal növekedésének hatását enyhíteni kell. Az AVEC (Baromfifeldolgozók és Baromfikereskedők Szövetsége) vezető képviselői találkoztak Janusz Wojciechowski uniós mezőgazdasági biztossal, hogy ismertessék az Ukrajnából származó baromfihús-behozatalra vonatkozó gyorsított védintézkedések alkalmazását támogató adatokat. […]

Tovább…