A szeszes italok közül a fehérboré a legtöbb pozitív egészségügyi hatás

Kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság – tartja a mondás az alkoholról. Az Iowai Állami Egyetem kutatói mégis inkább a mértékletes és minőségi alkoholfogyasztást ajánlják. Az Obesity Science and Practice folyóiratban 2022 februárjában publikált tanulmányukkal alátámasztották, hogy a legtöbb szeszesitallal ellentétben a rendszeres borfogyasztás pozitív hatású lehet az egészségre. […]

Tovább…

Kenja – a bölcs döntés a gombaölő szeres kezelésben

A Kenja® egy új és innovatív termék, amelyet partnerünkkel az Ishihara Sangyo Kaisha Biosciences-zel együttműködve fejlesztettünk ki. A Kenja® egyedülálló tulajdonságaival új megoldást kínál a gazdálkodók számára a növények jobb védelme érdekében, maximálisan ügyelve a környezet védelmére. […]

Tovább…

A szőlőtermesztés meghatározó problémája a fürtkocsánybénulás

A szőlő fürtkocsánybénulásának közvetlen oka általában a relatív magnézium- és kisebb részben a kalciumhiány. Emellett a betegségnek legtöbbször más hajlamosító tényezői is vannak. A magnézium pótlására a MAGNESIOGREEN ATTIVATO nagy tisztaságú, szilárd, vízoldható műtrágya javasolt, amely magnéziumot (15,5 %), ként (31 %) és mikroelemeket (B, Mn, Zn, Cu) tartalmaz kelatizált formában. […]

Tovább…

Összefogtak a borászatok – telefonos applikáción az összes információ

A Szekszárdi borvidéken már hagyománynak számít a borászok együttműködése a térség szakmai presztízsének további növelése, a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében. Most 35 helyi borászat összefogásával – a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. égisze alatt – elkészült az a telefonos applikáció, amelyen keresztül elérhető a tájegység borturizmusához kapcsolódó összes információ. […]

Tovább…

„Költséghatékony bortermelés”: szőlő nélkül, vízből és cukorból készült a nedű

A Biblia szerint Jézus vizet fakasztott a sziklából. De miért nem mindjárt bort? – gondolhatták azok az élelmes és mohó szicíliaiak, akik úgy döntöttek: majd ők megcsinálják. Vízből és nád-, illetve répacukorból készítenek „bort” – szőlő nélkül.  Az egyik szicíliai termelő több millió palack hamisított bort öntött a piacra. Ez pedig Itália-szerte bejutott éttermekbe és üzletekbe. […]

Tovább…

Enoveneta szőlőfeldolgozó gépek a borászatok szolgálatában

A minőségi borkészítéshez elengedhetetlen a professzionális technológiai háttér, melyet az Enoveneta gyár a szőlőtől egészen a palackig biztosít. A Készenlét Zrt. immár 16 éve forgalmazza az olasz Enoveneta gyár termékeit, melyek a szőlőfeldolgozás teljes vertikumát lefedik. […]

Tovább…

Közeleg a szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos bejelentőlapok leadási határideje

Az engedéllyel rendelkező szőlő szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók a tevékenységüket a korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is május 20-ig kell bejelenteniük. Jelentős változás, hogy ettől az évtől a Nébih már nem küldi meg a bejelentő űrlapokat az ügyfelek részére, hanem önállóan kell azokat letölteni a hivatal honlapjáról, majd kitöltve és aláírva, határidőre visszaküldeni a megfelelő címre. […]

Tovább…