Olasz recept alapján készül a sajt az új magyar tejfeldolgozó üzemben

Átadták a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét, az új üzem megépítésére összesen 1,1 milliárd forintot költöttek és részben támogatásból valósult meg. Az olasz technológiával felépült üzemben magyar ízesítéssel, olasz recept szerint fognak sajtokat előállítani tehén- és juhtejből. Az üzem 2020-2021-ra már teljes kapacitással működik majd, ezt követően évente 7,5 millió kilogramm sajt előállítását tervezik. A termékeket a hazai mellett olasz és közel-keleti piacokra tervezik exportálni. […]

Tovább…

Napi 25 tonna trappista sajtot is tudnak gyártani Debrecenben a 15 milliárdos fejlesztéssel

Átadták az Alföldi Tej Kft. sajt- és porítóüzemét, amellyel csaknem 200 új munkahely jött létre Debrecenben. A 15 milliárd forintos beruházáshoz az állam 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Az automatizált gyártósoron 8 ember 250 ezer liter tej feldolgozásával 25 tonna sajtot képes naponta előállítani. Az évi 8 ezer tonna kapacitású sajtgyár a teljes, mintegy 60 ezer tonnányi magyar sajtimport hetedét képes kiváltani. A gyárban elsősorban a Debrecen környéki tejtermelőktől érkező friss tejet dolgozzák fel trappista sajttá. A porítóüzemben évente 6500 tonna porterméket készítenek majd édes savóból. […]

Tovább…