A selyemhernyók fenntartható takarmányforrást biztosítanak a brojlercsirkék számára

Egyre több a bizonyíték arra, hogy a zsírtalanított selyemhernyóliszt fenntartható választékot nyújthat a brojlercsirkék számára. A selyemhernyó bábjait jelenleg a selyemipar hulladéktermékének tekintik. A kutatások mégis kimutatták, hogy a bábokból készült liszt magasabb fehérjetartalmú, mint más  alternatívák, például a szójaliszt és a halliszt. Emellett bőséges omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. […]

Tovább…

Minden eddiginél sürgetőbb a takarmányköltségek csökkentése!

nyersanyagárak drasztikus emelkedése már több mint egy éve óriási kihívást jelent a baromfitartók és a takarmányozási szakemberek számára. Ezek az emelkedő takarmányköltségek növelik az olyan takarmányozási gyakorlatok iránti igényt, amelyek hatékonyabban használják fel a takarmányban lévő tápanyagokat. Most minden eddiginél sürgetőbb a takarmányköltségek csökkentése. […]

Tovább…

Megőrizni a brojlerek teljesítőképességét – csökkentve a takarmány költségeit

A takarmányköltségek csökkentése érdekében rendelkezésre álló alternatív lehetőségek vizsgálata elkerülhetetlen ahhoz, hogy a piacon továbbra is tapasztalható árhullámzások és ingadozások okozta nehézségeken túl lehessen jutni.
A világjárvány többszörös kihívásoknak és bizonytalanságnak tette ki mindenki életét. Kezdve a mindennapok korlátozásaitól, a példátlan takarmányár-emelkedés, a munkaerőhiány és a logisztikai kihívások miatt az állattenyésztési ágazat is komoly gondokkal küzd. […]

Tovább…

Boldogabb, kék lábú csirkéket tenyésztenek a magyar-ukrán határnál

Az internetről megtanult módszerekkel épül egy különleges csirkefarm az ukrán határ közelében. A gazdaság francia fajtákat tenyészt, ezek közül a a piros tarajú, fehér tollazatú és kék lábú bresse-i csirke emelkedik ki. Amiről a tulajdonosok bátran állítják, hogy náluk boldogabb, és finomabb is, mint a hagyományos tartású társaik. […]

Tovább…

Az áfacsalt sertést felváltotta az áfacsalt baromfi

A sertéshús áfájának csökkentése a vártnak megfelelően hatott a baromfiágazatra. Az emberek az olcsóbb sertéshúst kezdték vásárolni, kevesebb baromfihús fogyott, ezért a baromfisok is kénytelenek voltak árat csökkenteni. Több hazai termelő már a broiler-hízlalással is felhagyott, helyüket gyanús külföldi termék veszi át. […]

Tovább…