Megőrizni a brojlerek teljesítőképességét – csökkentve a takarmány költségeit

A takarmányköltségek csökkentése érdekében rendelkezésre álló alternatív lehetőségek vizsgálata elkerülhetetlen ahhoz, hogy a piacon továbbra is tapasztalható árhullámzások és ingadozások okozta nehézségeken túl lehessen jutni.
A világjárvány többszörös kihívásoknak és bizonytalanságnak tette ki mindenki életét. Kezdve a mindennapok korlátozásaitól, a példátlan takarmányár-emelkedés, a munkaerőhiány és a logisztikai kihívások miatt az állattenyésztési ágazat is komoly gondokkal küzd. […]

Tovább…

Boldogabb, kék lábú csirkéket tenyésztenek a magyar-ukrán határnál

Az internetről megtanult módszerekkel épül egy különleges csirkefarm az ukrán határ közelében. A gazdaság francia fajtákat tenyészt, ezek közül a a piros tarajú, fehér tollazatú és kék lábú bresse-i csirke emelkedik ki. Amiről a tulajdonosok bátran állítják, hogy náluk boldogabb, és finomabb is, mint a hagyományos tartású társaik. […]

Tovább…

Az áfacsalt sertést felváltotta az áfacsalt baromfi

A sertéshús áfájának csökkentése a vártnak megfelelően hatott a baromfiágazatra. Az emberek az olcsóbb sertéshúst kezdték vásárolni, kevesebb baromfihús fogyott, ezért a baromfisok is kénytelenek voltak árat csökkenteni. Több hazai termelő már a broiler-hízlalással is felhagyott, helyüket gyanús külföldi termék veszi át. […]

Tovább…