Hogy ne legyen pazarlás a friss termékek ellátási láncában

A ProducePay nevű agtech vállalat küldetése, hogy a globális mezőgazdasági ipart kiszámíthatóbb, összekapcsoltabb és fenntarthatóbb ellátási lánccá alakítsa. Új Visibility megoldása teljes átláthatóságot biztosít a terepről érkező termékek szállításában egészen a végső céljuk eléréséig […]

Tovább…

Share Button

Fenntartható csomagolás – II. rész: Címkézés

A tanulmány második része arra a kérdésre kereste a választ, hogy a fogyasztók mennyire ismerik a csomagolás környezeti tulajdonságait, hogyan néz ki a csomagolás környezetvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos információs magatartás, és hogyan érzékelik a fogyasztók a különböző csomagolással kapcsolatos környezetvédelmi állításokat.  […]

Tovább…

Share Button

Tetszik vagy nem, a GMO felé mozdul a világ

Hiába a szigorú magyar szabályozás, a genetikailag módosított termékeknek nem lehet gátat szabni. Sokan nincsenek tisztában vele, de a GMO megtalálható Magyarországon a forgalmazott húsokban, borokban, sörökben, sajtokban, valamint a gyógyszeripar is alkalmazza a technológiát. […]

Tovább…

Share Button

Csak ábránd a vegyszermentes zöldség, gyümölcs

A fogyasztók olcsón, jó minőségű és vegyszermentes zöldséget és gyümölcsöt szeretnének vásárolni. Ezeket az elvárásokat azonban nem egyszerű összeegyeztetni. Olyan ez, mint amikor az egyszeri szakiparos azt mondja, megcsinálja a konyhabútort: olcsón, jól, gyorsan. De ezekből egyszerre csak kettőt lehet választani… […]

Tovább…

Share Button

Indul a zöldségek vetése – és tart egész évben

Általános tévhit, hogy vetni csak tavasszal lehet, sőt. Amennyiben a terület öntözhető, szinte mindig lehet vetni annak érdekében hogy a betakarítás is időzíthető, időben jól elnyújtott legyen. […]

Tovább…

Share Button

Csomagban jobban megéri

A Proveo star aminosav- és biopolimer-tartalmú termék, amely fokozza a növény gyökérképződését, annak víz- és tápanyagfelvételét. […]

Tovább…

Share Button

Fenntartható csomagolás – átfogó német kutatás I. rész

A fenntarthatóság témája az elmúlt években az élelmiszerpiac állandó forró témájává vált. Egyre inkább követelmény, hogy az élelmiszergyártók fenntartható módon állítsák elő termékeiket, és minimalizálják a negatív környezeti hatásokat. Ez a követelmény magán az élelmiszeren kívül a felhasznált élelmiszerek csomagolására is vonatkozik. […]

Tovább…

Share Button

Mondolēz: a fenntartható búzatermesztés a fókuszban

A Mondelēz International a fenntartható búzatermesztés megvalósításán dolgozik. 1300 gazdálkodó egy alkalmazáson keresztül követheti a tapasztalataik eredményét, és ellenőrizheti fenntartható teljesítményüket. […]

Tovább…

Share Button