Pénteken kinyílnak a pénzcsapok!

Zöldítés, terület alapú támogatás, átmeneti támogatások. Többek között ezen támogatások kifizetése kezdődik meg pénteken! A gazdák most hektáronként körülbelül 50 ezer forintot kapnak kézhez. […]

Tovább…

Share Button

Hungarikum lett a fröccs

Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája. Ezzel 54-re nőtt a hungarikumok száma. […]

Tovább…

Share Button

Talajjavítót vont ki a forgalomból a Nébih

A Nébih egy vizsgálatot követően talajélet javítását szolgáló készítményt vont ki a forgalomból. A súlyos büntetés oka, hogy a Nébih munkatársai az engedélyokiratban előírtnál alacsonyabb élő csíraszámot mértek a vizsgált készítményben. […]

Tovább…

Share Button

Űzetni vagy nem űzetni?

Ez itt a kérdés! A vélemények megoszlanak a megfelelő időszakról, és ott van még az a bizonyos nagy könyv is. Mikor érdemes, mire kell odafigyelni, és mégis, miből derül ki, hogy sikeres volt a kecskék párzása? Kiderül cikkünkből! […]

Tovább…

Share Button

Szigorúbb szabályozás burgonya értékesítés ügyében

A Földművelésügyi Minisztérium szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait. Az új szabályozás jelentősen segítené a nem étkezési minőségű burgonya kizárását a boltok polcairól. […]

Tovább…

Share Button

„Diófát az unokáinknak ültetünk”

Hazánkban az utóbbi 10-15 évben egyre inkább kezd fellendülni a diótermesztés, melynek volumene az említett időszak alatt megtriplázódott. Mik a diótermesztés kényes kérdései? Cikkünkből választ kaphat erre a kérdésre. […]

Tovább…

Share Button

Fémből fakerítés

A lemezgyártás egyik újítása a PRINTECH festésű lemez, ami a poliészter bevonatra nyomtatott mintát jelenti. Ennek köszönhetően olyan felületet lehet elérni a lemezzel, ami természetes fa hatását kelti. […]

Tovább…

Share Button

Aki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik!

Az idei év gazdag gyümölcstermése vagy lekvárként kerül a spájzba, vagy pálinkaként a demizsonokba. De vigyázat! Már a házi főzést is be kell jelenteni, sőt, a pálinkafőző származását is igazolni kell, ennek hiányában komoly büntetésre kell számítani. […]

Tovább…

Share Button