Idén is bővült a hungarikumok listája

Hízott libából előállított termékek, gyulai kolbász, szikvíz, kalocsai fűszerpaprika-őrlemény…Csak néhány azok közül a termékek közül, amelyekkel a magyar nemzeti értékek, a hungarikumok listája 2014-ben bővült. Jövőre is hirdetnek felhívást, amelyre bárki jelentkezhet, akinek különleges, nemzeti értékkel rendelkező terméke van. […]

Tovább…

A makói fokhagyma kerülhet fel a hungarikumok listájára

Hétköznapi értelemben azokat az élelmiszereket nevezzük hungarikumoknak, amelyeknek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője kapcsolódik Magyarországhoz. Januárban a makói fokhagymának van nagy esélye bekerülni ebbe a kivételes csoportba. Mitől különleges a makói? Jellegzetessége a méretében rejlik: a gerezdek kicsik és a fej sem nagy – eltérően a kínai fokhagymától, amely már majdnem akkora, mint egy kisebb alma. Íze erős, a gerezdeken megjelenő barna foltok pedig az esős nyári időjárásnak köszönhetőek. Világhírű minőségét elállósága is bizonyítja. Kik vannak még az elitklubban? A hungarikumok listáján már jónéhány élelmiszeripari büszkeségünk megtalálható: Békési szilvapálinka Csabai kolbász Dobos torta Egri bikavér Gönci barackpálinka Gulyás Gyulai […]

Tovább…