Energiahatékonyság és minőség a terményszárításban – Mindegy mit eszünk?

Gyakran halljuk a mondást, hogy „Azzá leszel, amit eszel”. De tudjuk-e, hogy mit eszünk? Meg kell bíznunk másokban. Mások szakértelmére, jóindulatára, lelkiismeretességére kell hagyatkozunk, ami nem mindig könnyű feladat, főleg ha figyeljük a ránk zúduló híreket is. Környezetünk védelmének egyik fontos szegmense a gabonáink és a takarmányok biztonságos raktározása és minőségének védelme (a takarmányok minősége az állati eredetű élelmiszereink minőségét is jelentős mértékben befolyásolja). […]

Tovább…

Megtalálták a kiskaput, mégis GMO kerülhet a boltokba

A GMO-technológia alkalmazása már évek óta a köztudatban van. Sokan korlátozzák is az így létrehozott növények termesztését. Ennek oka, hogy hosszú távon nem lehet tudni, milyen nem kívánt hatása van az ilyen növények fogyasztásának. Léteznek azonban olyan modern technológiák, amelyekkel meg lehet kerülni a GMO szabályozást és piacra lehet vinni a génmódosított termékeket. […]

Tovább…