Mely növények szeretik és mely növények nem szeretik a kávézaccot

A kávézacc segít a savanyú termesztőközeget kedvelő növényeknek, mivel kiváló nitrogénforrás, javítja a talajban lévő hasznos mikroorganizmusok növekedését. De mielőtt megpróbálna valaki olyan talajjavítót használni, mint a koffein, fontos tudni, hogy mely növények szeretik és melyek nem szeretik a kávézaccot. A legtöbb növény örül a megmaradt főzött kávézaccnak, de kerüljük a kávé használatát fiatal növényeken vagy palántákon. […]

Tovább…

Kávézaccal javítják fel a Pannonhalmi Főapátság levendulaállományát

Különleges szövetségre lépett a Nespresso és a Pannonhalmi Főapátság: a levendulamezőkön hasznosítják újra a használt kávékapszulákból kinyert zaccot. A kávémárka Magyarországon visszagyűjtött használt kapszuláiból kávézacc alapú termesztőközeget fejlesztett, melyet a pannonhalmi levendulaföldek talajminőségének javítására használnak fel. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa a kávékapszulák újrahasznosíthatóságát, és ösztönözze a még nagyobb arányú lakossági visszagyűjtést. […]

Tovább…

Napi 500 kiló saláta lesz a kávézaccból

Szingapúrban a kávékapszulák több, mint 70 százaléka végzi a szemétben. A Nespresso vállalat hamar rájött, hogy a kapszulás kávéja fenntarthatatlan, rengeteg szemetet termel, és az egyre környezettudatosabb vásárlók emiatt nem ezt a márkát fogják választani. Ezért a kapszulát az újrahasznosítás segítségével népszerűsítik és azzal az ötlettel álltak elő, hogy organikus, vertikális gazdaságban használják fel a kávézaccot. Az eredmény pedig napi 500 kiló biosaláta lett. […]

Tovább…