Az ősbúzákról és a biogazdálkodási gyakorlatokról is szólt a szakmai nap Száron

„Ökológiai gazdálkodás – hogyan tovább?” címmel rendezte meg a Szári Szántóföldi Szakmai Nap programját az ÖMKi, immár harmadszor. A 2023. június 21-én, a Csoroszlya Farmon tartott eseményen közel 80 gazda, feldolgozóiparban dolgozó szakember, szaktanácsadó és érdeklődő volt ott. […]

Tovább…

A legjobb magyar kenyerek nyomában: molnárok és pékek varázsvilágában jártunk

Mi kell a jó kenyérhez? Minőségi búza, jó malom, remek liszt és szakképzett, becsületes személy, aki elkészíti. Utánajártunk, mik a legizgalmasabb témák és folyamatok a molnárok és a pékek világában. Ebben Tóth István agrármérnök, molnár, pék, a Molnárlegény című malom- és sütőipari kultúrával foglalkozó oldal szerzője segített nekünk. A magyar liszt minőségéről, a kenyérkészítés alapgabonáiról, a molnárszakmáról, csalásról és átverésről is beszélgettünk. […]

Tovább…